«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Відрізати, як пухлину": Кравчук висловився про Донбас

Україні буде дуже складно повернути окупований Росією Донбас під свій контроль, особливо, якщо Київ спробує зробити з Луганська і Донецька "Київську область". Про це перший президент незалежної України Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Якщо ми спробуємо її (окуповану територію. - Ред.) повернути і зробити такою, як Київська область, унітарно підпорядкованою - вони не погодяться на це. Буде знову конфлікт і цей конфлікт зупинити складно", - наголосив він.

При цьому він припустив, що Донецька і Луганська області могли б отримати певну автономію.

"Можливо, але я не знаю точної відповіді. Я кажу, що не може бути такого, як було. Що робити? Треба порадитися, обговорити, може провести референдум... Я наведу цитату Гончара, хоч не повністю її підтримую. В його щоденниках написано: "Щоб Україна розвивалася спокійно і заможно, ми повинні відрізати від неї ракову пухлину - Донбас". До чого я це все говорю? Якщо комусь прийде в голову повернути частини, які вже фактично відділилися, - це буде неефективно. Слід застосувати інші можливості, світовий досвід", - додав Кравчук.

Джерело

Все буде Україна