«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Відспівувати прихильників України не будемо»: Митрополит Онуфрій зробив гучну заяву проти Томосу

Митрополит УПЦ МП Онуфрій заявляє, що його церква не відспівує «неправильно хрещених людей» (тобто, в церквах Київського патріархату), але можуть бути винятки.

Про це Онуфрій розповів інтерв’ю журналу «Пастир і паства».

«Щодо питання про відспівування тих, хто був хрещений розкольниками, відповідь ясна: хто хрещений в канонічній церкві – той засвідчив своє бажання бути і запеклим в цій церкві. А якщо хто хрещений в розколі, то він тим самим висловив бажання, щоб його там і проводжали в останню путь. Ми не Відспівуємо розкольників, бо не хочемо порушувати свободу їх вибору », – заявив митрополит.

Але також Онуфрій додав, що якщо священик знайде аргументи, чому померлий був хрещений в Київському патріархаті, які відносяться до «немочі людської», то він має право з архієрейського благословення відспівати таку людину. Глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій запускає власну телевізійну програму на телеканалі «Інтер» Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП і УП, передає «ДС».

«Вперше в ефірі на телеканалі” “Інтер” дивіться «Слово Предстоятеля» 27 жовтня 2018 у 8:30 Духовний центр “, – наголошується в повідомленні. Десятихвилинну передачу створюють нібито через те, що «у людей є отребність». Демонструвати її будуть вранці щосуботи. «Люди його чекають. У період, коли навколо багато спокус, сумнівів, людям хочеться знайти упевненість, заспокоїтися, почути те, що вони самі думають », – заявила керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глава Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій і ще 11 служителів УПЦ МП потрапили в базу «миротворця». Нагадаємо, РПЦ затверджується в розкольництві через рішення Константинополя.

Джерело

Все буде Україна