«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Виглядав зовсім по-іншому: в Ізраїлі виявили древній портрет Ісуса (фото)

Історики з Університету Хайфи виявили на території Ізраїлю древній портрет Ісуса Христа, який не відповідає сучасним уявленням про його зовнішній вигляд.

Малюнок знайшли на стелі напівзруйнованої хрестильні, розташованої у стародавньому місті Шівта, яка, на думку фахівців, була зведена тут ще в триста п'ятдесятому році нашої ери, пише Science Alert. Обриси малюнка виявили ще в 1920-ті роки, проте якість зображення була настільки погана, що довгий час воно не привертало особливої ​​уваги.

"Я була там у потрібний час, у потрібному місці, з потрібним кутом зору, і раптом побачила око. Це було обличчя Ісуса під час його хрещення", — запевняє Емма Мааян-Фанар із Хайфського університету.

Припущення вченої допомогло "розшифрувати" зображення. Дослідники зрозуміли, що перед ними — обличчя ідеально виголеного молодого чоловіка з довгим носом і кучерявим волоссям. Зображення було частиною великої сцени - поряд із ним було намальовано іншу особу з німбом.

Малюнок був нанесений над хрестоподібною купіллю, і, оскільки таке розташування характерне для сцен хрещення Христа, археологи зробили висновок, що він є його портретом.

Відзначається, що суперечки про зовнішність Ісуса не вщухають уже не перше сторіччя. Ще на початку 6 століття нашої ери священики обговорювали, яка зачіска могла бути у Ісуса.

Джерело

Все буде Україна