«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Викрито план Кремля: Контррозвідка доповідає. Росія готується до захоплення ще одного міста України

Спецслужби РФ завербували українця з метою отримати секретну інформацію з Маріупольського морпорту, імовірно, для подальшої розробки плану по захопленню Маріуполя і створення сухопутного коридору в анексований Крим.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, в якому говориться про те, що спрощуючи процедуру видачі російських паспортів на окупованих територіях Донбасу, Кремль узаконює окупацію української території і відкриває шлях до подальшого захоплення українських земель.

У сюжеті наводяться слова командувача Операції об’єднаних сил Сергія Наєва, який заявив, що військовим стало відомо, що російські керівники від своїх планів не відмовилися – їм потрібен сухопутний коридор до Криму, незважаючи на Керченський міст.

“Контррозвідка доповідає про активізацію проросійського підпілля в Приазов’ї. Маріупольський порт – стратегічна точка Приазов’я, яка закачує фінансову кров в зношені війною вени приазовської економіки. Москва не відмовилася від планів захопити його і пробити шлях до Криму по суші. Інакше навіщо ФСБ так сумлінно намагається впровадити в порт своїх агентів з широким спектром завдань?”, – йдеться в сюжеті.

Повідомляється, що маріуполець Богдан Бодунов, прихильник “русского мира”, втік на Урал, як тільки війна прийшла в його місто. У Росії він отримав роботу і став героєм російських новин, як приклад зразкового українського біженця, який знайшов своє щастя в РФ. ФСБ почала обробляти вже з перших місяців.

“Я, Бодунов Богдан Олександрович, готовий співпрацювати з органами безпеки РФ. І тут же запитали, який би я хотів собі псевдонім. Я сторопів, тоді вони запитали – ким я працюю. Я сказав – тренер з футболу. І вони так мене і підписали – “Тренер”, – розповів він.

Після Бодунова відправили до Маріуполя з метою влаштуватися в Маріупольський морпорт. На думку завербованого, Росії ця інформація потрібна для проведення наступальної операції з моря: “Цікавило, де кораблі стоять, де люди, яких з Криму перевели, прикордонники, морська піхота, які судна порт може приймати”, – уточнив він.

Інформацію Богдан регулярно доповідав полковнику ФСБ РФ Петру Горохову в уральському аеропорту “Кольцово”. Правда робота на російські спецслужби тривала недовго, з 2017 року Бодунов став подвійним агентом, почавши працювати на українських контррозвідників.

“На поліграфі він заявив, що працював на СБУ з патріотичних мотивів та з бажанням допомогти. Втім, що їх агент вже перевербований українцями, в ФСБ так і не зрозуміли. В російському відомстві були не в курсі, що за допомогою Богдана українська контррозвідка водила за їх же ніс. Полковник Петро Горохов під час листування, яку він думав, що вів його агент “Тренер”, вимагав, щоб Богдан терміново їхав в РФ. Українець запитав куратора про гонорар. “Я на відміну від деяких, якщо кажу, то так і є!”, – написав він.

Джерело

Все буде Україна