«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вітаю всіх із ще одним “досягненням чесної влади”. Ви це спільно зробили, г*ди зелені…

Згадував сьогодні про деяких помічників у Партії регіонів, які нині фактично керують країною. А тут наскакую на новину, що комітет Верховної Ради з питань транспорту й інфраструктури призначив радником комітету екс-президента й чинного члена наглядової ради авіакомпанії МАУ (власник – олігарх Коломойський) Юрія Мірошникова. За таке відверто корупційне призначення проголосували всі члени комітету від “Слуги народу”. Мірошникова також визначено головою експертної ради при комітеті, яку саме йому, до речі, й доручено сформувати. Крім того, повідомляється, що Мірошников спеціально викликався опікуватися лоу-костами (дешеві авіарейси) в Україні. Зайве нагадувати, що відомі в усьому світі лоу-костери є смертельно небезпечними конкурентами для МАУ Коломойського.

Мірошников працював у МАУ з 1993 року й останні 15 років її очолював. Саме під час його управління відбулася в 2010-11 роках авантюрна приватизація авіаперевізника бізнес-структурами Ігоря Коломойського. Мірошников при зміні власника не стратив посаду, що може свідчити про довірливі відносини. Мати джерело інсайдерської інформації на чолі компанії при закритому продажі – це вже колосальна перевага. У вересні цього року після завершення контракту Мірошников не став його продовжувати й був обраний членом наглядової ради. На його місце прийшов відомий “кризовий менеджер” Євген Дихне, що може свідчити про значні проблеми в стані компанії, справитися з якими Мірошников не був готовий. Мірошников зате залишається одним із довірених представників олігарха в управлінні компанією та лобістом інтересів її власника.

Призначення відданої Коломойському людини й чинного на сьогоднішній день представника однієї з авіакомпаній радником комітету й головою експертної групи – це на тисячу відсотків корупція, порушення правил чесної конкуренції та передумрва для створення перешкод для розвитку ринку дешевих авіаліній в Україні. Вітаю всіх із ще одним “досягненням чесної влади”. Ви це спільно зробили, гaди зелені…

За матеріалами сторінки в Фейсбук Тараса Чорновіла

Все буде Україна