«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Влада України вивчає силовий сценарій розблокування Азовського моря, – Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів, що Україна розглядає різні сценарії розблокування Азовського моря, в тому числі силовий.

Про це заступник міністра заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

Я не готовий оприлюднити певні сценарії, які ми зараз вивчаємо, в тому числі застосування сили щодо розблокування, – сказав Тука.

При цьому він зазначив, що Росія, яка затримує в Азовському морі українські судна, не порушує двосторонніх домовленостей.

Згідно з існуючими нормами, справді і українські, і російські силові структури мають право зупиняти та оглядати кораблі. Обмежень не існує. Мовиться не про порушення права, а про зловживання правом, – наголосив заступник міністра.

На його думку, Україна не зможе врегулювати ситуацію в Азовському морі без допомоги міжнародних партнерів: "Є певні сценарії, яким чином можна поліпшити ситуацію. Звичайно, не самостійно, а за допомогою наших союзників і партнерів. Такі можливості є".

При цьому, на переконання Туки, ситуацію в Азовському морі не можна вирішити виключно військовим шляхом. Заступник міністра додав, що Україна реалізує стратегію по Азовському морю за підтримки зарубіжних союзників не раніше 2019 року.

Джерело

Все буде Україна