«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Власник торгової марки “Хортиця” розповів про кричущі факти корупціїї

Мільярдер Косюк був в проекті Big Money пише Евгений Черняк: Мені дуже імпонував його підхід в бізнесі.

Питання про державні дотації успішної приватної компанії я йому теж поставив.

Він відповів, що без них ніяк не можна! І збрехав. Виходячи з цифр точно можна. І ці дотаціі- це пряме злодійство грошей з бюджету України. Причому пряме злодійство, в якому бере участь прем’єр-міністр Гройсман. Упевнений, він не видає ці дотації без відкату! 1,4 мільярда в 2017 році. Майже 900 мільйонів в 2018 році.

Вдумайтеся в ці цифри. У злиденній країні, яка у всіх світових рейтингах внизу списку, серед відсталих африканських країн підтримка мільярдера здійснюється на державному рівні, через корупційні схеми. Або хтось вірить, що саме Юрій Косюк, перебуваючи в дружніх відносинах з Гройсманом просто так, випадково, взяв і отримав 2.3 мільярда гривень дотацій ?! Мені легше було б не писати цей пост. І я і моя компанія теж не ідеальні, але цей випадок просто шокуючий. Україна стрімко втрачає всі ознаки держави.

Нічого, так не знищує країну, як корупція і несправедливість. І не потрібно розповідати про підтримку місцевого виробника. Решту виробників країни ніхто не підтримує, а виключно перевіряють, вимагають хабарі і заважають працювати, змушуючи виїжджати з країни.

Я розумію, що і ця історія вже завтра забудеться. Але промовчати не можу, не дивлячись на повагу до Косюку, як до бізнесмена. Якщо не зміниться правила гри, раджу всім переносити бізнеси з такої країни. У більш справедливі і стабільні країни! Я нікуди не балотуюся і ні в якій партії не перебуваю. Питання дотацій- виключно бізнесове питання. У ньому немає політики. Але так бути не повинно.

Ті, хто керують економікою України сьогодні, є її головними ворогами. Саме вони розвалюють країну, своїм тупим злодійством і змушують їхати мільйони людей. І не треба брехати про міфічних зовнішніх ворогів. Вам вже ніхто не вірить! Потрібно дивитися правді в очі, якою б вона не була. Правда приємною не буває. Чи не поміняєте правила ?!

Розвалити країну. Людей ви вже втратили. Крапка! Підприємство Юрія Косюка (ТОВ “Вінницька птахофабрика”) 1. листопада отримала 618 мільйонів гривень бюджетних дотацій, а всього за рік – 812 мільйонів гривень. Відповідна інформація напередодні була опублікована на веб-порталі використання публічних коштів Е-data.

За даними порталу, кошти надані ТОВ “Вінницька птахофабрика” за програмою часткового відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів. У серпні ТОВ “Вінницька птахофабрика” за цією ж програмою вже отримало 187 млн ​​гривень.

В цілому це підприємство з початку року отримало 806 млн гривень. Перед цим, 31 жовтня, на засіданні уряд затвердив перерозподіл видатків за програмами підтримки агровиробників. В результаті на 500 млн грн (до 1,7 млрд грн) була збільшена програма компенсації вартості тваринницьких комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільгосппродукції без залучення банківських кредитів. Саме за цією програмою основним одержувачем і стала “Вінницька птахофабрика”, яка входить до складу агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” Юрія Косюка.

Як зміниться держпідтримка аграріїв. Крім цього рішення на користь ТОВ “Вінницька птахофабрика”, ще два підприємства Юрія Косюка (ВАТ “Зернопродукт МХП” і ПрАТ “Агрофорт”) отримали кошти на утримання корів.

Сума дотацій склала 5500000 гривень. Всього на програму компенсації вартості тваринницьких комплексів без залучення банківських кредитів виділено 1,7 мільярда гривень, з яких 806 млн гривень отримали підприємства холдингу МХП Юрія Косюка, і рік ще не закінчився.

Нагадаємо, в 2017 році підприємства холдингу МХП отримали рекордну суму дотацій – 1,4 млрд гривень, або приблизно 35% від загальної суми державної підтримки аграрної галузі. Другим найбільшим одержувачем дотацій став “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка- 517 млн ​​гривень. Після скандалу з отриманням значної суми державних коштів агрохолдингами в 2018 році уряд вирішив змінити систему дотацій на програму підтримки тваринництва.

В програму, зокрема, були додані нові форми державної підтримки, в тому числі і “часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів”. Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини.

На українському ринку МХП представлений торговими марками “Наша Ряба”, “Легко”, “Бащинський”, “фуагра” та інші. У червні ТОВ “Вінницька птахофабрика” відкрила нову лінію виробництва і до кінця року планує створити самі потужності з виробництва курятини в світі. Як відомо, Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 66% акцій МХП.

Видання “Новий час” оцінило його статки в 908 млн доларів, з цим показником Косюк зайняв 8 місце в списку 100 найбагатших українців.

Джерело

Все буде Україна