«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Воєнний стан в Україні: Порошенко назвав точну дату та час, коли обмежать свободи

Зараз у залі зареєстровано 338 депутатів

Під час голосування у Верховній Раді президент України Петро Порошенко запропонував, щоб воєнний стан в Україні набрала чинності з 9 ранку 28 листопада і тривав 30 днів, замість раніше заявлених 60-ти. Це робиться для того, щоб не було перетинів з виборами. Про це повідомляє 112 канал.

Уточнимо, що 26 листопада проводиться позачергове засідання Ради, на якому депутати повинні вирішити питання про введення військового положення. Зараз у залі зареєстровано 338 депутатів. Для введення військового положення необхідно не менше 226 голосів.

Напередодні РНБО ухвалила рішення про звернення до парламенту з такою ініціативою. Після цього Порошенко підписав указ про рішення РНБО ввести воєнний стан на Україні. Військове положення пропонують ввести до 15.00 25 січня 2019 року.

Це реакція української влади на інцидент в районі Керченської протоки, що стався в неділю, коли російський прикордонний катер протаранив український буксир.

Українська сторона звинуватила росіян у захваті трьох військових кораблів, на яких знаходилися 23 військових. Шестеро з них поранені, двоє - у важкому стані.

У ФСБ Росії наполягають, що українські кораблі "зробили спробу незаконних дій" в рамках "територіального моря Росії" і не реагували на вимоги про негайне зупинення.

Зазначимо, на засіданні РНБО Петро Порошенко повідомив про те, що отримав сотні дзвінків від учасників АТО і військових, які зараз знаходяться в резерві, про те, що "вони вже пакують рюкзаки і готові виступати на оборону держави".

Джерело

Все буде Україна