«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Все в крові: на Закарпатті нелюди жорстоко побили літнього священика

Поїхати до лікарні настоятель погодився тільки по завершенню служби

Минулий тиждень для села Чорнотисов Закарпатської області відзначилася моторошною історією: на настоятеля Свято-Вознесенського храму, протоієрея Єфрема Росоху напали. Невідомі жорстоко побили і пограбували літнього чоловіка. Портал "Новини Закарпаття" пише, що дім священнослужителя знаходиться поруч з храмом.

У вівторок вранці, 17 червня, тут зібралися жителі селища, які прийшли помолитися за упокій душі померлого родича. Священик стояв обличчям до вівтаря, а коли повернувся до парафіян - ті жахнулися: обличчя чоловіка було все в синцях, а він сам ледве тримався на ногах.

Люди одразу зателефонували в "швидку", але настоятель храму погодився поїхати в лікарню тільки після того, як закінчить службу. У той же день подзвонили і 102. Коли люди зайшли в будинок потерпілого, побачили безлад - немов хтось щось шукав.

Селяни заходили до священика, але на кілька хвилин у справі, а тому ніхто не зміг з упевненістю сказати, де що лежало, і що саме могли забрати грабіжники. Багато крові було в спальній кімнаті та у ванній кімнаті. Підтвердити або спростувати факт грабежу потерпілий священик не в змозі, оскільки зараз лежить у травматологічному відділенні районної лікарні.

"Закрита черепно-мозкова травма з забоєм головного мозку легкого ступеня, гематома обличчя зліва, закриті переломи кісток носа і виличної кістки зліва. Ретроградна амнезія (тобто, пацієнт не пам'ятає, як з ним трапилося нещастя). Зараз його стан задовільний", - повідомив лікар травматологічного відділення райлікарні Владислав Сігеті.

Правоохоронці порушили кримінальну справу.

Джерело

Все буде Україна