«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Всесвітній день снігу 20 січня: значення і традиції веселого свята

Це свято відзначають в 60 країнах світу


Щороку в один із недільних днів січня з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) відзначається нове свято — Всесвітній день снігу (World Snow Day) або Міжнародний день зимових видів спорту. Вперше дату відзначили тільки взимку 2012 року.

Головна мета Дня — підвищити інтерес до зимових видів спорту та залучити молодь до активного способу життя. В цей день традиційно проходять різні «снігові фестивалі», під час яких діти та дорослі зможуть взяти участь у змаганнях на ковзанах, лижах або сноубордах.


Крім того, на думку організаторів, «цей день дасть можливість всім насолодитися снігом, познайомитися з кимось і зануритися в світле майбутнє зимових видів спорту, які будуть сприйматися не тільки як змагання, але і як розвага». 

«Сьогоднішні діти часто дивляться в майбутнє з песимізмом, і ми сподіваємося, що завдяки цьому заходу ми зможемо показати їм та їх сім'ям, скільки задоволення вони можуть отримати завдяки снігу, зберігаючи при цьому здоровий, безпечний і екологічний спосіб життя», — говорить глава Міжнародної федерації лижного спорту Джан-Франко Каспер.

Примітний той факт, що організація Всесвітнього дня снігу стала другим кроком у реалізації програми FIS «Виведемо дітей на сніг». При цьому дату проведення обрано зовсім невипадково: в кінці січня, коли закінчується сезон різдвяних і новорічних канікул, важливо привернути увагу до гірськолижних курортів та безпеки під час відпочинку. 

Нагадаємо, що в перший рік проведення свята участь у ньому взяли понад 20 країн світу, серед яких США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан, Україна та інші.


У 2013 році готовність підтримати це веселе та світле свято висловили вже близько 40 держав. В їх числі не тільки традиційні «гірськолижні» країни (Швейцарія, Фінляндія або Норвегія), але й менш відомі в цьому сенсі Угорщина, Японія, Естонія і навіть Пакистан. 

Все буде Україна