«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Всюди жіночі та дитячі трупи”: у церкві під Сумами виявили моторошну знахідку (фото)

Як зазначається, інцидент стався під час ремонту в місцевій церкві. Там через грибок почали ремонтні роботи. Знявши підлогу, у храмі виявили людські черепи та кістки.

Місцеві стверджують, що раніше у церкві був склеп, де ховали відомих жителів села. Проте, коли в Україну прийшла радянська влада, останки людей викинули на смітник. Їх таємно поховали на кладовищі місцеві жителі.

останки людей в церквіостанки людей в церквіостанки людей в церкві

В Церкві більшовики влаштували бар. Жіночі та дитячі останки вказують на страшне звірство - масовий розстріл. Ймовірніше за все, вбивство відбулось під час Другої світової війни, оскільки якби це відбувалось під час Національно визвольної війни 1917-1922 років - були б і чоловічі останки. 

Разом з тим, важко встановити чи це була справа німців, чи сталінців, в жодних архівах про розстріли інформації не має. Старожили також про це нічого не розповіли. На місце відправились історики-волонтери, які по крупинках віднайдуть цю жахливу сторінку історії. Подібні знахідки в нашій країні не рідкість, і з часом виринатимуть все частіше.  

Все буде Україна