«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Втрати будуть колосальними'': озвучено прогноз щодо ситуації в Азовському морі

Після інциденту із захопленням Росією українських кораблів РФ збирається остаточно перекрити доступ Україні в Азовське море. Для Кремля це черговий етап гібридної війни.


Про це у ефірі ObozTV заявив військовий експерт Михайло Жирохов. Він наголосив, що економічні збитки України від втрати судноплавства у Бердянську та Маріуполі будуть колосальними.

"Все, що ми могли зробити — ми зробили. Решта залежить тільки від реакції наших західних союзників. Тобто самостійно Україна не може вирішити це питання", — додав Жирохов.

Він пояснив, що США цілком можуть допомогти Україні необхідною зброєю для оборони узбережжя Азовського моря, якщо в Америці буде відповідна політична воля для цього. Але додав, що ввезені Росією в анексований Крим берегові ракетні комплекси "Бал" перекривають своєю дальністю все Чорне море і можуть завдати удару по будь-якій цілі аж до Босфору. А особливих причин для обстрілу кораблів США або НАТО Росії не потрібно.

''Втрати будуть колосальними'': озвучено прогноз щодо ситуації в Азовському моріПоділитися
зображенням
"Після інциденту у Чорному морі з нашими катерами щось говорити про адекватність російського військово-політичного керівництва марно", — резюмував експерт.

 

Джерело

Все буде Україна