«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вже на початку липня пенсія в Україні збільшиться. Вже є нові цифри..

В Україні в поточному році заплановані ще два підвищення прожиткового мінімуму, який безпосередньо пов’язаний з ростом мінімальної пенсії. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Стало відомо, що вже в липні 2019 року мінімальна пенсія збільшиться на 67 гривень (до 1564 гривень), а в грудні – на 74 гривні (до 1638 гривень).

Також будуть підвищені виплати для осіб, які втратили працездатність, оскільки прожитковий мінімум для таких людей, дорівнює мінімальній пенсії.

Відповідні зміни передбачені пенсійною реформою.

Також українці, які отримують мінімальну пенсію, можуть розраховувати на щорічну так звану 13-ту пенсію.  Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки по виплаті щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

Нагадаємо, українські заробітчани мають право на отримання іноземної пенсії.  Стало відомо, що Україна уклала двадцять договорів про соціальне забезпечення українців, які працюють за кордоном.  Правда, це стосується тих заробітчан, які працюють за договором і платять податки.

slovech.co

Все буде Україна