«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вже з 1 листопада українців очікує тарифний нокаут

Слідом за підвищенням тарифів за газ українці отримали ще один осінній "подаруночок"

З 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, тобто на фіксовану телефонію.

Про це Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, повідомила на своєму офіційному сайті. Так, у заяві профільного відомства йдеться, що саме з 1 листопада вступають у дію нові тарифи, які були раніше затверджені відповідним органом про збільшення ставок.

"Звертаємо увагу, що з 1 листопада 2018 року набирають чинності нові граничні тарифи, затверджені рішенням НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488 "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 року № 606" і зареєстровані у Міністерстві юстиції України 2 жовтня 2018 року за № 1125/32577", – мовиться у заяві.

У відомстві також відзначили, що публікація оновлених тарифів відбудеться лише 30 жовтня на шпальтах "Офіційного вісника України" № 83. До слова, на українців чекає і другий етап такого підвищення, який заплановано на 1 січня 2019 року.

Разом з тим варто відзначити, що в управліннях соцзахисту по всій території України – справжній ажіотаж. Українці турбуються, що без субсидій нові тарифи не зможуть оплатити. За лічені дні до початку опалювального сезону люди шикуються у черги за субсидіями.

У минулому опалювальному сезоні допомогу від держави отримали дві третини населення. За словами начальниці відділу, якщо склад сім'ї не змінився і немає боргів – субсидію призначать автоматично.

Якщо ж роботодавець заборгував вам зарплату і не платить з неї податок, ви маєте право на субсидію.

Також вона буде надаватися тим, у кого опалювальна, а не загальна площа житла не перевищує сто двадцять квадратних метрів для квартир і двісті – для приватних будинків. Особливі умови уряд передбачив для безробітних у сільській місцевості, пенсіонерів та людей з інвалідністю.

За новими правилами субсидію не отримає той, хто:

— не задекларував доходи від здачі майна в оренду;
— зробив покупку вартістю більш 50 000 гривень;
— має автомобіль, яким менше 5 років;
— за рік до звернення отримав земельну ділянку, квартиру (будинок), автомобіль у спадщину;
— заборгував за квартплату понад 340 гривень;
— не працює, не навчається та не перебуває на обліку в Центрі зайнятості як безробітний.

Джерело

Все буде Україна