«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

З 1 січня зросли тарифи на тепло і гарячу воду

 

В Україні з 1 січня тарифи на опалення і гарячу воду подорожчають в середньому на 16 відсотків залежно від регіону.

 

З 1 січня тарифи за опалення і гарячу воду зросли в середньому на 16% залежно від регіону. Другий етап подорожчання чекає українців в травні (ціни зростуть ще на 5-7%), інформує Ukr.Media.

За підсумками січня українці будуть змушені заплатити за опалення на 150-300 грн більше. У зв'язку з запуском ринку електроенергії жителям доведеться укладати договори відразу з двома компаніями - постачальником і оператором мережі. А в травні набуде чинності нова редакція Закону "ПРО ЖКГ", згідно з якою вводиться пеня за прострочення платежів. Тому, щоб не переплачувати за комунальні послуги, платити буде треба до 20 числа включно.

З цього дня тих, хто затримає оплату, будуть карати копійкою. Розмір пені становить 0,01% на день. Куди відчутніше буде введення абонентських плат. Згідно формули, розробленої Кабміном, абонентська плата за гарячу воду і тепло складе 43 гривні на місяць, за холодну - 37,6 грн, а за вивіз сміття - 16,1 грн. Що сумарно потягне майже на 100 гривень.

Ще один сюрприз чекає українців влітку. З липня у зв'язку з прийнятим Законом "Про ринок електроенергії" тарифи на світ повинні "відпустити" до ринкового рівня. А економічно обґрунтований тариф на електроенергію майже в два рази вище діючого.

Все буде Україна