«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

З 76 мільярдів гривень виділених на боротьбу з коронавірусом освоєно 1,9 млрд - Шмигаль

За чотири місяці боротьби із коронавірусом наша вдлада освоїла 2,5% із виділених на боротьбу коштів. 76 мільярдів освоєно 1,9 - про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на "Свободі слова" Савіка Шустера. Разом з тим, за цей період кількість хворих на коронавірус в Україні зросла до 47,6 тисяч, а що найгірше, щодня виявляють понад 900 нових хворих на COVID. 

В Україні практикується тестування лише людей із явними ознаками коронавірусної хвороби, їхні члени сімей та контактери тестуванню не підлягають, що може спотворювати реальну кількість хворих у десятки разів. Окрім того, це сприяє поширенню хвороби.

Влада замість того, щоб закупляти більше тестів, оновлювати лабораторії та міняти підхід економила кошти і зараз планує перерозприділити їх на ремонт доріг. В той же час медики не достатньо забезпечені засобами захисту, що призвело до найгіршої статистики захворювання на коронавірус серед медичного персоналу в Європі (окрім Росії, але її важко назвати цивілізованою європейською країною).

Більше 100 медиків загинули при виконанні посадових обов'язків рятуючи людські життя! Однозначно, якби підхід до виявлення хворих на COVID був системнішим, якби кількість та якість захисних засобів відповідала необхідним потребам (без допомоги волонтерів) - ця цифра була б значно меншою.

Наша влада гордиться економією коштів та прикривається боязню населення кризи, яку вона планує подолати ремонтом доріг (створенням нових робочих місць), проте в більшості Європейських країн загрозу повторного спалаху пандемії подолано та жителі повертаються до нрмального способу життя, і економіка оживає, в Україні все по переду - через постійно зростаючу кількість хворих говорити про повноцінну роботу соціальної сфери, туризму та сфери культури не те що зарано, а й взагалі безглуздо!

Все буде Україна