«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

За кого він нас ймає: президент Польщі знову зачепив тему України

Дуда розповів, як ставиться до туристів і заробітчан

Не вірте численним розповідям з фото і відео в соціальних мережах, де українців б'ють на вулицях Польщі, не платять за роботу і утримують в скотинячих умовах, відрізаючи від зовнішнього світу. Насправді Польща дуже навіть дружня і чекає на сусідів "з розпростертими обіймами". Про це глава Польщі Анджей Дуда заявив під час урочистого заходу, присвяченого 75-річчю Волинської трагедії.

"Намагаємося сьогодні підтримати Україну і її громадян у прагненні до Європейського Союзу, в прагненні, аби захоплені і окуповані території були повернуті в Україну, щоб Росія припинила окупацію території України, щоб до кордонів України, визнаних міжнародним співтовариством, повернувся мир", - сказав польський президент.

Варто зазначити, що Польща любить нагадувати про це і в НАТО, і в Раді Безпеки ООН.

"Ми хочемо підтримати Україну в реформах. І ми хочемо також, щоб Україна була безпечною державою. Державою, яка дивиться на Захід, на Європу, а не на Схід, звідки в Україну десятиліттями, а то й століттями приходить небезпека", - заявляє Дуда .

Президент також підкреслив, що, згадуючи криваву спільну історію, він прагне, аби жодна нація не нападала на іншу більше ніколи.

"Зараз багато українців приїжджають до Польщі. Ми раді цьому, ми зустрічаємо вас з розпростертими обіймами - відвідуйте нас як туристи, якщо хтось потребує роботи, для нього також знайдеться місце. Надсилайте гроші своїм сім'ям, допомагайте. Ми з нетерпінням чекаємо цього, тому що я вірю, що разом ми будуємо процвітання наших країн", - заявив глава Польщі.

Дуда додав, що він щиро вірить, що незалежна, вільна і суверенна Польща буде великим другом для України.

Джерело

Все буде Україна