«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

За непрофесіоналізм та бездіяльність: Громадськість зажадала відставки Авакова і Луценка

Активісти оприлюднили заяву про провал реформи правоохоронної системи.

Громадськість вимагає відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генерального прокурора Юрія Луценка.

"Розслідування нападу на Катерину Гандзюк знову показало очевидну нездатність правоохоронної системи ефективно розслідувати як це, так і ланцюг інших нападів на громадських активістів, які трапилися в різних регіонах України після Революції Гідності".

Про це в заяві, яку підписали 73 громадські організації, передають Патріоти України. У заяві також підкреслюють, що спочатку напад на Гандзюк було кваліфіковано поліцією як хуліганство і тільки під тиском громадськості змінено на «замах».

"І тільки через два місяці, 25 вересня 2018 року, за клопотанням адвоката Євгенії Закревської головне управління Нацполіції в Херсонській області додало ознаки замовлення в кваліфікацію злочину. Але в підозрі у виконавців ознака «замовлення» і досі не фігурує", - йдеться в заяві.

Представники громадських організацій висловлюють свою обуреність ходом розслідувань нападів на активістів. "Вимагаємо відставки генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, які саботували реформу правоохоронних органів в Україні", - додали активісти.

Як повідомлялося раніше, радниця мера Херсона Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. 31 липня вона біля власного під'їзду була облита кислотою, отримала сильні опіки і останні три місяці провела в лікарні.

За матеріалами

Все буде Україна