«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

За пересування кораблів ВМФ в Чорному морі: Американський генерал заявив, що Туреччина має покарати Росію

Туреччина має обмежити чорноморські протоки для руху російського Військово-морського флоту на покарання за порушення конвенції Монтре. Про це в Twitter заявив екс-командувач військ США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, передають Патріоти України.

На його думку, Туреччина має обмежити рух російського флоту через протоки. Однак, як зауважив генерал, Анкара при цьому повинна бути повністю впевнена в тому, що США не залишать її незахищеною перед заходами у відповідь з боку Кремля. Як заявив Ходжес, міжнародній спільноті потрібна нова стратегія для Чорноморського регіону.

Щодо військових кораблів Конвенція встановлює ряд положень, які регулюють їх прохід через протоки. Ці положення визначають спосіб в'їзду, тривалість перебування та тоннаж, а також калібр основної зброї, яку вони можуть нести на борту.

Перебування військових кораблів нечорноморських держав обмежується максимум 21 днем, а загальний тоннаж усіх іноземних військових кораблів, що прямують транзитом через протоки, не може перевищувати 15 000 тонн.

Все буде Україна