«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Заборона на продаж шприців і бинтів: стало відомо, що буде (відео)

Повідомлення в ЗМІ про заборону аптекам продавати товари медичного призначення (бинти, марлю, шприци і т.д.) є маніпуляцією. Насправді ніхто не збирається забороняти торгівлю вищепереліченими виробами.

Про це ObozTV розповів генеральний директор КП "Фармація" Руслан Світлий. Він пояснив, що в тексті відповідного законопроекту було допущено помилку: вказано, що аптеки мають право займатися тільки реалізацією фармацевтичної групи товарів, але не додано, що і виробами медичного призначення також.

"Самі автори законопроекту, наскільки я знаю, визнали цю помилку і це буде доопрацьовано. А взагалі за цим законом – його треба переробляти і доопрацьовувати. І це не тільки моя думка, а й думка багатьох", – додав Світлий.

Він також наголосив, що аптеки регулюються не тільки законом. Вони регулюються і ліцензійними умовами, і наказами МОЗ, та іншими нормативними документами. І якби навіть у законопроекті щось упустили, то це було б відрегульовано згодом іншими нормативно-правовими актами.

"Хочу заспокоїти: як би там не було, але аптеки торгуватимуть і шприцами, і системами, і бинтами, і марлею", – підсумував Світлий.

Джерело

Все буде Україна