«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Загибель дитини в Олександрівському від "боєприпасу" ЗСУ: бабуся хлопчика відмовляється від своїх слів..

Історія загибелі в селищі Олександрівське на території "ДНР" п'ятирічного хлопчика обростає новими подробицями, які ще більше заплутують її.  Зокрема, з'явилося відео інтерв'ю з бабусею загиблого хлопчика.  Фрагмент в своєму Twitter опублікував блогер Necro Mancer.

 В одному з інтерв'ю жінка говорила, ніби спілкувалася зі співробітниками місії ОБСЄ і ті сказали, що вибуховий пристрій, що вбила дитину, було скинуто зверху.  А в інтерв'ю іншого ресурсу жінка каже, що не спілкувалася з представниками ОБСЄ, так як не знає англійської мови.

Image

 

Хоча на відео, де були відображені співробітники моніторингової місії, є і один російськомовний член Місії.

 Пояснити цю плутанину в розповідях жінки складно.  Але вона однозначно викликає сумніви в правдивості версії про Дрон.

Заступник командувача Операцією Об'єднаних сил Едуард Москальов в ефірі телеканалу "Дім" порівняв історію із загибеллю дитини в селищі Олександрівське зі знаменитим фейком про "розп'ятого хлопчика".  Він сказав: "Це черговий фейк РФ. Це щось на зразок" розп'ятого хлопчика ". Вони всіляко намагаються надавати якусь таку фейковий інформацію, щоб дискредитувати ВСУ. І ця інформація не має ніякого практичного значення, і ВСУ до цього факту Ніяк не  причетні ".

 І зазначив, що цивільне населення гине якраз під час обстрілів з території "ДНР", а також підривається на мінах.

 Зокрема, на мінах ПОМ-2 російського виробництва.  До речі, всі випадки загибелі мирних жителів під час обстрілів бойовиків документально підтверджені, багаторазово перевірені і жоден з них не є фейком.

 Відзначимо, що хлопчик загинув 2 квітня в селищі Олександрівське під Вуглегірська.  Селище досить віддалений від лінії зіткнення.  "ДНР" відразу звинуватила у трагедії ВСУ, стверджуючи, що був застосований БПЛА, скинувши вибухівку у двір.

 Але експерти нагадували, що дана територія є безпольотної для засобів ЗСУ, і український БПЛА не міг залетіти в селище, контрольований окупантами.

 Більш того, в соцмережах місцеві жителі відверто писали про те, що дідусь хлопчика не раз приносив на подвір'я знайдені їм боєприпаси, і саме на один з них і натрапив малюк.

За матеріалами dialog.ua

 

Все буде Україна