«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Закон про облік домашніх тварин: про що треба обовязково знати українцям

В Парламент 20 квітня внесли проект закону про впровадження процедури обліку домашніх і вуличних тварин.

Законопроект №7220включено до порядку денного. Документ розміщений на сайті ВРУ. Згідно з документом, пропонується встановити список потенційно небезпечних порід собак. У проекті закону перерахували 33 такі небезпечні породи.

До них віднесли зокрема: зеннехунда, ризеншнауцера, добермана, ротвейлера, риджбека, і пару різновидів догів, вівчарок, мастифів і тер’єрів. Крім цього, автора документа пропонують ввести штраф за не прибирання екскрементів домашніх вихованців і використання тварин з метою жебрацтва.

Також проект закону передбачає обов’язкову біостерилізацію бездомних тварин і забороняє проведення різних косметичних операцій (купірування хвоста і вух, видалення іклів і пазурів).

Відповідно до законопроекту №7220 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження обліку домашніх і безпритульних тварин)», парламентарії пропонують створити електронну базу даних домашніх і безпритульних тварин, а також видавати домашнім улюбленцем жетон і паспорт. Також Верховна Рада має намір посилити відповідальність господарів тварин і створити екологічну поліцію, яка буде контролювати ці питання.

За матеріалами

Все буде Україна