«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Залишилися б спати на вулиці". Фанатів з Норвегії приголомшила українська гостинність

Як Київ зустрів іноземних вболівальників. Перед фіналом Ліги чемпіонів у Києві між іспанським "Реалом" та англійським "Ліверпулем" було багато інформації стосовно дуже високих цін на житло у столиці України.

Пише ТСН
Фанати обох команд зіткнулися з проблемою, як ночувати перед та після матчу, якщо вартість номера у готелі завищена у декілька десятків, а то й сотні разів. Готелі скасовували бронь на номери, які вболівальники хотіли придбати ще півроку тому. Аби заробити, навіть деякі мешканці Києва готові були запросити вболівальників до себе, проте за ніч у їхній квартирі прихильники футболу повинні були віддати кругленьку суму.

Занепокоївшись таким станом речей, багато небайдужих людей почали створювати різноманітні групи у соціальних мережах. Там вони поширювали інформацію стосовно безкоштовного проживання для іноземних гостей, якими власне й були шанувальники "Реала" та "Ліверпуля". Одними з таких небайдужих людей стали Лілія та Олександр, які абсолютно безкоштовно запросили до себе фанатів "Ліверпуля" з Норвегії - Кента, Джиммі та Герда.

"Ми просто не хотіли, аби мешканців Києва запам'ятали як жлобів. Усе сталося дуже швидко та несподівано. Ввечері ми виклали у Інтернет оголошення, а вже на наступний день нам прийшла відповідь - окрім норвежців, були ще молдавани. Усе остаточно вирішилося впродовж тижня".

Також Лілія розповіла, на скільки саме підіймають ціни готелі міста.

"В одному з готелів дві доби коштує 1440 гривень, проте через приїзд фанатів вартість цього номера тепер складала 67 тисяч гривень. Тобто, вартість перевищена у 45 разів".

Що стосується хлопців, то вони у Києві були вперше. За той час, як вони побували у столиці України, їм випала можливість побачити лише "Андріївський узвіз".

Вболівають вони за "червоних" з 1996 року. Вирішивши відвідати фінал Ліги чемпіонів, хлопці дійсно зіткнулися з проблемою дуже дорогого житла. Лілію та Олександра вони знайшли на Facebook, коли почули про те, що деякі мешканці столиці готові безкоштовно їх прийняти.

"Ми придбали квитки на фінал Ліги чемпіонів за 14 днів до його початку. Якби не знайшли де переночувати, залишилися б на вулиці. Дякуємо Лілі", - кажуть хлопці.

Певною проблемою занадто високих цін на житло фанати "мерсисайдців" називають недостатню кількість готелів. У Берліні, наприклад, їх вистачає з головою, тому там цих складнощів не виникає взагалі. Про таку проблему серед вболівальників Лілія чула дуже часто.

"У зв'язку з тим, що у нас мало готелів, кожен робить те, що йому захочеться. Хто забронював місця в готелі заздалегідь, в них не виникло жодних проблем, а ось хлопцям було значно важче знайти житло".

Попри такі негаразди, хлопці залишилися задоволені Києвом, українцями та країною загалом.

"Українці позитивні, постійно усміхаються - вони дуже радісні".

Цікаве те, що це не перший їхній досвід відвідування футбольних матчів найвищого рівня - у 1992 році хлопці їздили до Швеції на чемпіонат Європи. І замість ночівлі у готелі, за їхніми словами, фанати втрьох тіснилися у машині. 

На запитання, хто крутіший - Салах чи Роналду, один з хлопців, витримавши певну паузу, відповів наступне: "Ronaldo? Who is Ronaldo?" ("Роналду? Хто такий Роналду?", прим.).

Наостанок хлопці показали банер, який вони зробили самотужки та з яким вирушили на стадіон НСК "Олімпійський".

Ось така вона, зустріч з футбольними фанатами, які переконалися в тому, що в Україні мешкають щирі та чуйні люди. 

Все буде Україна