«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Заради збереження миру!" Нардепи України просять Константинополь перенести надання автокефалії УПЦ

Народні депутати направили відкрите звернення Вселенському патріарху з проханням перенести надання автокефалії Українській православній церкві заради збереження миру.

Лист підписали троє народних депутатів нинішнього скликання – Андрій Деркач (позафракційний), Яків Безбах (позафракційний) і Андрія Шипко (Відродження), а також двоє колишніх нардепів Василь Горбаль і Григорій Смітюх. Воно опубліковане на сайті «Обозреватель».

Політики просять не приймати поспішного рішення і закликають перенести надання автокефалії до завершення виборів президента України в 2019 році, щоб уникнути політичних спекуляцій.

«Сьогодні, в Різдво Пресвятої Богородиці, публікуємо лист, направлений Патріарху Варфоломію 19 вересня (день Михайлового чуда). Пропонуємо зібрати Всеправославну нараду, щоб в злагоді з Московським Патріархом виробити єдиний правильний підхід: або в наданні автокефалії УПЦ, або розміщенні подвір’їв Вселенського Патріархату на території України (такі вже по факту існують тут), або інше спільне рішення, яке допоможе подолати розкол, всіх влаштує і всіх примирить в ім’я Спасіння і на благо Православ’я », – сказано в зверненні.

Автори документа заявляють, що поспішне ухвалення рішення про автокефалію бентежить більшість православних в Україні.

Джерело

Все буде Україна