«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Здається Путін так і не усвідомив, що накоїв. Відповідь китайців не забарилась...

О, великий професіонал-розвідник! О, непересічний політичний діяч, який «всех переиграл»! В. В. Путін примудрився нанести китайському прем’єр-міністру Си Цзиньпіну особисту образу, яка змивається лише кров`ю. А оскільки китайці навряд чи відправлять спецназ по душу Володимира Володимировича, відповідати доведеться державі Росія.

11 вересня Путін у Владивостоку в рамках Східного економічного форуму зустрівся з китайським першим міністром Сі Цзиньпіном. Усім відомо, що у Піднебесній Цзиньпін має прізвисько «Вінні Пух», яке йому – скажемо так – дуже й дуже не подобається. Не подобається настільки, що в Китаї заборонений показ мультиків про Вінні Пуха, будь-яка згадка про нього, а також будь-які фото меду та бджіл разом з Сі Цзиньпіном.

И от, Володимир Володимирович знайшов найкращий подарунок для свого китайського «друга». Не балалайку, не матрьошку подарував – банку меду! МЕДУ!

“Лучший подарок, по моему – мед!”(с) Ти ж начебто в КДБ на оперативній посаді працював!

Ти ж маєш знати про такі дрібниці як ніхто інший! І ти таке влаштовуєш не з якимось шведом, німцем чи американцем – з представником народу, який до таких речей ставиться дуже прискіпливо і який образи пам’ятає до кінця днів своїх!

Звісно, з обличчя китайського лідера нічого не прочитаєш – цей народ вміє приховувати свої почуття. А в душу не зазирнеш. І ще б можна було все списати на випадковість, якби це був перший випадок. У червні Путін під час відвідування Китаю подарував голові китайського уряду російську баню з алтайського кедру, сибірські горіхи, чай і МЕД.

Російська преса тоді не надала уваги такому кричущому «проколу» і у захваті розповідала, скільки мільйонів рублів коштував подарунок. І от знову. Що інше має подумати голова Цзиньпін, як не те, що його брутально «тролять»? І це в умовах, коли між США та Китаєм іде торгівельна війна і Путін має навприсядки «Бариню» навколо Цзиньпіня танцювати!

Наслідки цього «подарунку» ми побачимо дуже скоро. Путін, здається, так і не зрозумів, що зробив. За нього це зрозуміли деякі російські журналісти й блогери, які волають «алярм». Кажутьт про катастрофічний рівень державного управління та аналітиків, якими с ебе оточив Путін.

Утім, Кремль, здається, цього не чує…

До слова: А ось і відповідь Китаю. Не забарилася. Хоча де-юре Пекін не вводив проти РФ фінансових санкцій, фактично китайські банки приєдналися до обмежень, введених США та Євросоюзом.

Комерційні кредитні організації КНР затримують перерахування на рахунки російських банків або зовсім відмовляються проводити платежі, заявив 14 вересня глава представництва Банку Росії в КНР Володимир Данилов, виступаючи на круглому столі «Російсько-китайське фінансове співробітництво як фактор економічного розвитку» в Харбіні.

Минуло 3 дні…

Автор: І. Шуляк

Джерело

Все буде Україна