«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеленський посилив санкції: Під "удар" потрапили Шарій із дружиною і не тільки

У середу, 16 лютого, український президент Володимир Зеленський підписав указ про посилення тиску санкцій на проросійські сили в країні. Документ оприлюднили на офіційному сайті Офісу президента, передають Патріоти України.

Своїм підписом Зеленський надав чинності рішенню Ради безпеки України про персональні та економічні санкції, яке було прийнято ще 30 грудня минулого 2021 року. У "чорний список" потрапив лідер проросійської "Партії Шарія" Анатолій Шарій, його дружина Ольга, теща Алла Бондаренко, а також їх інформаційне агентство "Шарій.Нет". Важливо, що Бондаренко є фігурантом кримінальної справи СБУ. За даними слідства, вона може бути причетна до підробки документів під час реєстрації Партії Шарія.

Під санкціями опинився медіаменеджер Ігор Гужва, який також втік до Австрії, зі своїм виданням “Страна.UA”. Обмеження торкнулися дружини Гужви Ганни Солнцевої, а також його бізнес-партнера Любові Лукашиної. Остання - бенефіціар ТОВ Маджері, яке є, зі свого боку, засновником ТОВ Ласмак - власника “Страна.UA”.

Санкції було запроваджено і проти колаборантів в окупованих Криму та на Донбасі: “заступника генпрокурора” терористичної “ЛНР” Вадима Лященка, а також членів кримських “виборчих комісій” Наталії Коваленко (Бабенко), Олександри Осетрової та Юлії Рибакової.

У оновленому “чорному списку” з'явилася компанія “ALPHA BRAVO AVIATION LLC”, зареєстрована в Сполучених Штатах. Повідомляється, що на неї було оформлено літак, на якому представники проросійських сил літали з Києва до Москви. Варто зазначити, що Шарій уже відреагував посилення санкцій проти себе та сім'ї. Він у Telegram вибухнув образами на адресу президента України, звинувативши його у вживанні заборонених речовин.

Все буде Україна