«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти Шарія та "Страны"

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про персональні санкції проти фізичних та юридичних осіб, прийняте на останньому засіданні. Заходи стосуються зокрема блогера Анатолія Шарія і головного редактора "Страны" Ігоря Гужви та його дружини Галини Солнцевої.

Відповідний указ глави держави №376/2021 був підписаний та набрав чинності 20 серпня. Таким чином він погодив блокування інтернет-видання "Страна", включно зі всіма його сторінками в соціальних мережах.

Блокування ресурсів "Страны".

Провайдери повинні заборонити доступ і до субдоменів "Страны". При цьому у виданні вже відреагували на указ про блокування їхніх соцмереж, заявивши, що без їхньої участі зробити це нібито неможливо.

Скриншот.

Нагадаємо, що під санкції РНБО також потрапив народний депутат Андрій Деркач, дружина Анатолія Шарія Ольга та її мати Алла Бондаренко. Термін дії обмежувальних усіх перерахованих вище заходів – три роки.

Персональні санкції передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань та анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів.

Все буде Україна