«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеленський записав нове звернення: Ми будемо боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну

Володимир Зеленський записав нове звернення до громадян України.

Він заявив, що українці готові боротися.

Нижче наводимо короткий зміст виступу.

«Готовність українців захищати свою державу, наша солідарність один з одним і хоробрість – зламали сценарій окупації нашої країни. Світ побачив – українці могутні. Українці сміливі. Українці – на своїй рідній землі і ніколи її не здадуть. Тож не дивно, що саме у таких людей завжди друзі потужніші, ніж вороги.Протягом дня щогодини я говорив з лідерами держав – друзів України. Надзвичайний результат є у відносинах з Італією. Це справді нова глава для наших держав. Розмова з Маріо Драгі, прем'єр-міністром Італійської Республіки, поставила все на свої місця.

Індія, традиційна світова сила. Обговорив з прем'єр-міністром Нарендрою Моді перебіг нашої відсічі агресору. Отримав повну підтримку.

Подякував моєму і нашому другу, Реджепу Ердогану. За незмінну підтримку нашої незалежності і територіальної цілісності. Погодились з ним, що сьогодні вкрай важливою є заборона на прохід російських військових кораблів у Чорне море.

Добрий друг України Ільхмам Алієв, президент Азербайджану, з яким я проговорив, що нашій країні не вистачає нафти та нафтопродуктів. Все не просто, але тепер все буде.

До речі, Ільхам Алієв і президент Ердоган запропонували організувати переговори з Росією. Це можна тільки привітати.

А ще президент Швейцарії, прем'єр-міністр Греції, прем'єр-міністр Нідерландів Рютте... Відчувається, що Україна здобула щирість та увагу усього нормального світу.

А практичний результат? Ось він: SWIFT. Як багато в цьому слові для Російської Федерації! Відключення від глобальної фінансової цивілізації.

Наші дипломати боролися цілодобово і натхненно за те, щоб усі країни Європи погодили сильне і справедливе рішення відключити Росію від міжнародної міжбанківської мережі. Маємо і цю перемогу. Це мільярди і мільярди збитків для Росії – конкретна ціна за це підле вторгення в Україну.

Ми завжди казали – за нами правда. А це означає, що вдаються навіть найбільші досягнення.

Сьогодні ж говорив з лідерами Церков та релігійних спільнот України. Митрополит Епіфаній, предстоятель Православної церкви України, митрополит Онуфрій, предстоятель Української правосланої церкви, Шейх Тамім, головний муфтій України, Яків дов Блайх, головний рабин Києва та України, і його святість Папа Римський Франциск, голова Католицької церкви. Всі лідери моляться за душі захисників, які віддали життя за Україну, та за нашу єдність і перемогу. І це дуже важливо.

Знаєте, сьогодні у Києві був дуже добрий сонячний день. День, який окупанти намагалися нам зруйнувати, як і все інше в країні. Але сьогодні ж і перший день життя дівчинки, яка у ніч на цю суботу народилася у Київському метрополітені. Зараз це укриття.

Ми даємо гідну відсіч – певен, ви бачите це у новинах. Хочу сказати ще тільки одне. Ми будемо боротися стільки, скільки потрібно, щоб звільнити країну. Якщо діти вже народжуються в укриттях, навіть коли тривають обстріли, то у ворога немає жодного шансу у цій безперечно народній війні.

До перемоги! Слава Україні!», - сказав Зеленський.

Все буде Україна