«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зеркаль : Україна має довести протиправність дій РФ у Чорному морі. Ця справа є важливою не лише для України

Сьогодні Україна подає свій Меморандум з описом порушень, викладенням правової аргументації та доказовою базою у справі щодо затримання трьох українських військово-морських кораблів та членів їхніх екіпажів.

Ця справа є важливою не лише для України, чий державний суверенітет було черговий раз порушено, а й для всіх держав, оскільки порушення імунітету військових є прецедентом і може призвести до руйнування міжнародного морського правопорядку, встановленого Конвенцією ООН з морського права та звичаєвим правом. Саме тому Україна має довести протиправність дій РФ у Чорному морі 25 листопада 2018 року та незаконність кримінального переслідування наших моряків, а також вимагати й отримати компенсацію за ці дії від РФ.

Сталість позиції та послідовність у відстоюванні інтересів та відновлення порушених прав України є важливими не тільки для встановлення справедливості, а й для досягнення миру.

Дякую міжнародній команді юристів, з якими Україна вже досягала суттєвих перемог у міжнародних судових інстанціях, МЗС України та особисто Dmytro Kuleba, Eugene Enin, Oksana Zolotaryova

Lana Zerkal
Все буде Україна