«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Жах, мухи, сморід": на Львівщині тіла в морзі зберігали без холодильника

Поки місцева влада скаржиться на брак коштів, правоохоронці вже порушили кримінальну справу за цим фактом

На Львівщині у морзі однієї з лікарень днями без холодильної камери зберігали тіла померлих. Правоохоронці вже порушили справу за фактом службової недбалості. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області у Facebook.

"Стрийська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості у Жидачівській центральній районній лікарні", – підтвердили в прокуратурі.

Як стало відомо, раніше у мережі ширилася інформація про те, що у морзі Жидачівської центральної районної лікарні тривалий час була відсутня спеціальна холодильна камера для зберігання трупів.

Зокрема, журналісти "ТСН" розпитали місцевого мешканця, який розповів: чотири дні поспіль тіло вбитої жінки пролежало в лікарні поза холодильною камерою. Коли його приїхали забирати, тіло вже почало розкладатися.

"Коли зайшов у морг – я ледь не впав від того жаху, що там робиться. Мухи літають, там немає ніякої холодильної камери, нічого", – приголомшений родич загиблої.

За його словами, трупний запах було відчутно і за межами будівлі моргу.

Натомість у місцевій райадміністрації проблему визнали і поскаржилися: для забезпечення роботи морозильників бракує коштів.

"Стрийською місцевою прокуратурою до ЄРДР внесено відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Жидачівської центральної районної лікарні своїх службових обов’язків, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість)…Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділенню Жидачівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області", – зазначили на це в обласній прокуратурі.

Джерело

Все буде Україна