«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Жах в пологовому будинку: 90% мам піддалися акушерському насильству під час пологів

Народження дитини має бути найпрекраснішою подією в житті жінки. Цей процес в якомусь сенсі священний ритуал, таїнство, яке вимагає поваги і делікатного ставлення. Однак ці прекрасні миті часто псують ті, хто повинен допомагати жінці, захищати її і піклуватися про неї – лікарі, акушерки і медсестри, які вторгаються в природний процес пологів.

Акушерське насильство – це термін, який жахає вагітних жінок. І хоча багатьом людям важко повірити, що можна зіткнутися з насильством з боку тих, хто поклявся захищати і піклуватися, однак це явище досить поширене.

Сумнозвісний випадок Керолайн Малатеста, матері з Алабами, потряс світ, оскільки вона була першою, хто боровся за свої права після того, як зазнала фізичного насильства під час пологів.

Вона виграла 16 мільйонів доларів США за позовами проти Бруквудського медичного центру, в якому жінка стала мамою в 2015 році. Ця клініка рекламувала індивідуальний підхід, природні пологи і сучасне обладнання, але нічого подібного забезпечити не змогла.

Замість цього акушерки змусили жінку лежати на спині і протягом 6 хвилин перешкоджали природній появі дитини на світ, щоб відкласти пологи. Медичний персонал ігнорував крики і протести Керолайн, для якої це було справжніми тортурами. В результаті жінка страждає серйозними порушеннями, серед яких – нейропатія статевого нерва. Це означає, що тепер вона не може займатися сексом або народжувати дітей.

Такий підхід передбачає примус, ігнорування бажань жінки, вторгнення в природний процес пологів, виконання непотрібних медичних процедур, які прискорюють або відкладають процес появи малюка на світ.

Мішал Балаза, доула (помічниця при вагітності і під час пологів) з Лос-Анджелеса, розповідає:

Я навіть не можу описати, наскільки це дивно, коли ви бачите перед собою фактично насильство над жінкою, а потім це стає кращим днем ​​в її житті.

Згідно з опитуванням, 90 відсотків Доул і медсестер в США і Канаді стали свідками деяких травматичних фізіологічних або фізичних зловживань з боку лікарів. Близько 60 відсотків спостерігали, як акушерки роблять процедури проти волі матерів. Це звучить, як щось неймовірне, але це правда.

Закон про права жінок на життя без насильства визначає акушерське насильство як «привласнення жіночого тіла і репродуктивних процесів з боку медичного персоналу в формі нелюдського поводження, образливої медикалізації і патологізація природних процесів».

Як запобігти знущання під час пологів:

Знання – наймогутніша зброя. Розширення обізнаності про можливості зіткнутися з акушерським насильством може підготувати вас до «плану Б» і допоможе боротися за ваші права.
Відвідування освітніх семінарів з питань пологів дозволить жінці дізнається про те, що буде відбуватися під час появи малюка на світ, і які процедури дійсно необхідні для неї і безпеки її дитини.
Партнерські пологи можуть захистити вас від небажаного втручання і зневажливого ставлення.

Поява дитини – це щастя для матері! На жаль, багато жінок залишають пологовий будинок убиті горем; вони відчувають себе позбавленими своєї свободи і гідності.

Але вони вважають за краще зосередитися на вихованні малюка і придушити травматичний досвід всередині себе. Проте, крик правди і справедливості може допомогти боротися з цією спільною проблемою і допомогти матерям відчувати себе захищеними протягом найважливішого часу їх життя. Пише - lisovasotnya.com

Все буде Україна