«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ЖІНОЧІ ПРОТИСТОЯННЯ В ВЕРХОВНІЙ РАДІ: читайте проти кого виступила Тимошенко

У партії Юлії Тимошенко зажадали зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ірини Геращенко.

Коментуючи заяву Геращенко, яка звернулася до Верховної Ради України з пропозицією продовжити дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який був ухвалений в 2014 році, представник ВО «Батьківщина» Андрій Сенченко заявив, що за такі заклики потрібно «відправляти на лаву підсудних», передає Корупція Інфо

«З Геращенко треба знімати недоторканність і відправляти на лаву підсудних. Такого роду заклики є злочином», – прокоментував він у Facebook слова члена президентської політсили.

Ось через що все почалось:

Ірина Геращенко закликає український парламент продовжити дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який був ухвалений в 2014 році.

Як повідомила перший заступник голови парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі на своїй сторінці у Facebook, до керівництва Верховної Ради звернувся спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Мартін Сайдік з проханням продовжити особливий порядок здійснення самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

«В своєму зверненні цей шанований дипломат справедливо зазначає, що Верховна Рада України продемонструвала ґрунтовну законотворчу роботу, яка була проведена в рамках Мінських угод від вересня 2014 року та лютого 2015 року. За останні роки було прийнято низку важливих законів, які сприяли закладенню фундаменту поточного процесу політичного врегулювання конфлікту на сході України», – зазначила Геращенко.

У зв’язку з цим вона відзначила, що «з цим неможливо не погодитися, Україна, дійсно, виконала весь політичний блок Мінських угод, й це не визнає тільки РФ».

«Проте в своєму листі Мартін Сайдік звертає увагу на те, що дія закону України, що передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, пролонгованого на рік в жовтні 2017, закінчується», – додала Геращенко.

Перша віце-спікерка Верховної Ради України Ірина Геращенко зазначила, що хоче зняти з себе депутатську недоторканість. Вона вже підготувала на спікера Верховної Ради Парубія вимогу зняти з неї недоторканість на першому засіданні ВР. Про це політик повідомила на своїй сторінці у Фейсбук.

Таку заяву вона зробила у відповідь на коментар Народного депутата України Андрія Сенченка. Останній засудив її заклик продовжити дію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який був ухвалений в 2014 році.

За словами першого віце-спікера Верховної Ради, вона відстоює посилення переговорних позицій України та пролонгацію санкцій проти РФ. «Батьківщина» ж, Тимошенко, яка не голосувала за РФ як країну агресора, і її дворові песики, – проти цього. Я – за зняття недоторканності і суд! Вимагатиму голосування за зняття недоторканності в перший день роботи ВР. І нехай спробують не зняти й не подати в суд!» – зазначила Геращенко.

Джерело

Все буде Україна