«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зима прийде в Україну завчасно

Характерно те, що температурний режим усередині кожного місяця нестійкий

В Україні в 2018 році осінь буде холодною. Заморозки прийдуть вже у жовтні. Такий прогноз зробила заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова. Передає "Укрінформ". В Україні, як і у всіх інших країнах світу, продовжує мінятися клімат. В нашій країні спостерігаються досить незвичні погодні явища - потужні зливи, смерчі, аномальна спека навесні.

"Глобальне потепління є, воно проявилося в 1911 році по всій земній кулі. Зараз воно проявляється сильніше. Підставою для зміни погодних умов є температурний фон. Він змінюється через циклони і антициклони, які зараз стали менше за своїм масштабом, але більш активні, тому вони створюють такі надзвичайні ситуації. Україна знаходиться в більш сприятливих метеоумовах, ніж інші країни. Ті катаклізми, які у нас відбуваються, вони не є такими частими, як в інших країнах", – заявляє метеоролог.

40-градусної спеки влітку не прогнозується, а максимум - 25-28 градусів, в окремі дні близько 30 градусів. Липень протримається в комфортних для населення погодних умовах. В окремі дні, однак, будуть зливові опади. Характерно те, що температурний режим усередині кожного місяця нестійкий. У липні, в середині місяця, температура підвищиться до 28 градусів, місцями до 30. У серпні, починаючи з другої половини місяця, будуть відзначатися більш посушливі процеси.

За її словами, вересень буде сухим і з перепадами температури.

"Вересень буде дуже сухим і нестійким, а жовтень - холодним, особливо з другої половини місяця. У другій половині жовтня можуть бути вже заморозки, це однозначно", - уточнила вона.

Джерело

Все буде Україна