«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Зіпсоване мясо за ціною свіжого: як супермаркети маскують смертельну отруту

Гроші за зіпсований товар вам можуть повернути, але довести це буде не так вже й просто

Українці все частіше нарікають на сумнівну якість продуктів, придбаних у супермаркетах. Аби у клієнтів не виникало зайвих питань, керівництво торговельних мереж вдається до відкритого злочину – змінюють етикетку із термінами придатності на зіпсованому товарі і пропонують вам його під виглядом свіжого.

Як маскують зіпсоване м'ясо у супермаркетах?

Основна причина псування – порушення умов зберігання (температурного режиму, вибору приміщення, товарного сусідства та іншого) – все це може легко отруїти вас і всю родину. Особливо викликає побоювання ситуація у столиці.

Приміром, в одному із магазинів, що на околицях Києва, індичка виявилася вже давно не першої свіжості. Встановити це вдалося тільки розкривши упаковку - термін придатності м'яса в порядку. Зіпсований товар вирішили повернути, а заодно перевірити і інші продукти.

Постоявши біля холодильника кілька хвилин, не важко зрозуміти: температурний режим від 0 до +4 градусів Цельсія, як це повинно бути, не дотримується. При такій температурі зберігати м'ясо не можна, і купувати тим паче. Вакуумна упаковка виявилася здута у цілій партії продукту, одна з курячих тушок нестерпно тхнула. Покупці скаржаться також і на зіпсовані кисломолочні товари, не дотримується і температурний режим зберігання яєць.

Законний вихід – скарга до адміністрації, але й директор також виправдовується: нібито термін придатності сумнівного м'яса ще не закінчився, потім обіцяє видалити зіпсовану партію і починають перевіряти холодильники.

Джерело

Все буде Україна