«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Золоті роки: вчені дізналися, коли пари знаходять щастя у шлюбі

Вчені з'ясували, через скільки років шлюбу люди відчувають себе найщасливішими

Американські вчені задалися питанням: коли в одруженої пари настає повне взаєморозуміння і щастя? Протягом багатьох років вони вивчали розвиток взаємин у шлюбі, і результати, здається, стали сюрпризом навіть для самих дослідників.

Виявляється, самі щасливі подружжя – це зовсім не молодята, - передає AdMe. Дослідники з університету штату Пенсільванія і університету Брігама Янга проаналізували шлюби 2 034 пар (середній вік респондентів – 35-37 років). Метою було вивчити те, як змінювалася з роками задоволеність шлюбом. В ході дослідження розглядалися довгострокові тенденції подружніх відносин: щастя в шлюбі, спільна діяльність і розбіжності.

І ось що з'ясувалося:

– відчуття щастя поступово знижувалося в перші 20 років шлюбу, але потім зміцнювалося;
– участь у спільних справах також знижувалася в перші 20 років подружнього життя,але після цієї позначки йшла вгору;
– розбіжності постійно йшли на спад.

Виходить, найщасливіші пари – це зовсім не молодята, а ті, хто прожив разом не менше 20 років. Такі подружжя не просто більше часу проводять за спільними справами, але більше цінують один одного. До того ж з плином часу люди починають спокійніше ставитися до недоліків своєї половини, які дратували їх у перші роки шлюбу. Фахівці вважають, що за 20 років спільного життя люди краще розуміють, що насправді важливо.

Пара також разом переживає важкі моменти, наприклад розлучення друзів або смерть родичів, і це вчить їх більше цінувати одне одного. Крім того, за такий великий період часу не складно навчитися слухати партнера і розбиратися з вашими спільними тарганами.

За матеріалами

Все буде Україна