«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Зустріччю я лишився задоволений, як і колеги” – Відомий волонтер розповів про зустріч з Зеленським

Керівник проекту “Повернись живим”, волонтер Vitaliy Deynega на своїй фейсбук-сторінці розповів про зустріч нового Президента України Володимиром Зеленським з волонтерами:

Трохи менше 5 років тому відбулась зустріч Петро Порошенко з волонтерами а сьогодні з нами й колегами зустрівся уже Володимир Зеленський.

У обох зустрічей є багато спільного: вони почалися зі слів вдячності за нашу роботу, відбулися у проміжку між президентськими і парламентськими виборами, відбулися на фоні сильного незадоволення частиною суспільства новообраним президентом. На обидві зустрічі далеко не усі хотіли йти.

Після зустрічі з нами Петро Порошенко швидко потрапив у інформаційну бульку, був узурпований доволі специфічними людьми, які стали до нього єдиною точкою входу.

Згодом ці люди прямо чи опосередковано цькували окремих волонтерів і перешкоджали навіть теоретичним можливостям їх зустрічі з першою особою. В результаті останні 5 років більшість з нас не мала до нього доступу, як і можливості давати аналітику чи альтернативну точку зору.

Ба більше, рік тому відбулася ганебна спроба посунути волонтерів подалі від лінії розмежування, яка для мене стала точкою неповернення у спілкуванні з частиною військових чиновників.

Метою сьогоднішньої зустрічі було встановити попередні домовленості з новою владою. Я пояснив що наш фонд є аполітичним і ніколи не одягне на себе футболку жодної з команд чи політсил, але лишає за собою право критикувати чи схвалювати окремі рішення влади. І запитав чи готовий новообраний Президент працювати на рівних, а не у форматі обміну лояльності на доступ до. Він запевнив що так.

Наступним питанням було, чи готові вони брати в роботу рекомендації нашого невеликого аналітичного центру і відповідь теж була схвальною.

Зустріччю я лишився задоволений, як і колеги.

PS забув сказати, наступного разу в живу і зблизька я побачив Порошенка уже за майже 5 років, на шоу Свобода слова на ICTV . Коли його інформаційна булька дуже болісно луснула.
Дуже шкода, що його зустріч з волонтерами хоч і планувалась, але систематично зривалася частиною його оточення останні кілька років.

Тому повторю свою тезу з того ефіру: ніколи не кладіть «своїх» політиків у «теплі ванни», щоб потім не перекладати їх звідти у політичну труну.

Свої думки пишіть в коментарях. Кому не подобається факт нашої співпраці з цією владою – обирайте іншу. Восени у вас буде чергова нагода.

Ну і гарних вам вихідних.

Усе буде добре.

 

Vitaliy Deynega

Все буде Україна