«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

16 лютого - День військового журналіста

Міноборони України затвердило 16 лютого Днем військового журналіста Відповідний указ підписав міністр оборони України Степан Полторак

Військові журналісти Збройних сил України сьогодні, 16 лютого, вперше відзначають своє професійне свято. Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

"Відтепер, згідно з наказом міністра оборони України, бійців інформаційного фронту, які служать в українській армії, щорічно 16 лютого будуть вітати з нагоди Дня військового журналіста України", – йдеться в повідомленні.

Міністр оборони України Степан Полторак на своїй Facebook привітав військових журналістів з професійним святом.

"Це заслужене вшанування мужності і героїзму військових журналістів, які з перших днів ворожої агресії були поруч з нашими військовослужбовцями у гарячих місцях українського опору. І подвиг українського солдата трагічно і символічно переплівся з місією військового журналіста, також здатного на самопожертву заради мирного і успішної перспективи для власної країни ", - написав міністр.

Відзначається, що з початком Антитерористичної операції на Донбасі (з квітня 2014 року) у зоні АТО загинули п'ятеро військових журналістів. Так, 4 вересня 2014 року від вогню російських РСЗВ "Смерч" у Новоайдарському районі Луганської області загинув журналіст Олег Задоянчук. У жовтні того ж року на підступах до Щастя загинув львівський журналіст Віктор Гурняк. 22 січня 2015 року, захищаючи донецький аеропорт, загинув журналіст з Дніпра Олександр Черніков. А в лютому 2015 неподалік Пісок загинув фотожурналіст Сергій Ніколаєв. Пише - ua.112.ua

Все буде Україна