«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

26 грудня 2018 року – День Євстратій, яких людей сьогодні краще уникати, і як убезпечитися від чаклунського впливу?

26 грудня Православна церква вшановує пам’ять мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія і Ореста, які постраждали за християнську віру на початку IV століття. У цей період проходили безжальні гоніння проти християн по всій Римській імперії. Християни стояли перед складним вибором: їм потрібно було або відступити від віри, або прийняти мученицьку смерть, інформує UkrMedia.

Одним з перших християн, які прийняли муки, став Оксентій - пресвітер Аравійської церкви. Його ув’язнили і всіляко намагалися змусити відмовитися від віри. Євстратій був знатною і заможною людиною. Він давно в таємниці вірив в Христа, але боявся відкрито повідомити про це. Однак бачачи стійкість християн, чоловік зважився на цей крок. Його піддали тортурам: били, палили вогнем, взували в залізні чоботи. Після жорстоких мук Євстратія спалили на багатті, а мученика Авксентія - обезголовили.

Побачивши їх мученицьку смерть, простолюдин Мардарій теж висповідався, за що був підвішений вниз головою. Мученику Євгену відрубали ноги і руки, вирвали язика і відсікли голову. Молодий воїн Орест також розповів про свою віру, за що постав перед судом. Його наказали спалити на розпеченому залізному ложі.

Що це за Відьмові посиденьки?

День 26 грудня завжди дуже сніжний, з хуртовинами і заметами. У народі казали, що це відьми розліталися, піднімаючи за собою бурі зі снігу. Політають-політають, а потім збираються на посиденьки, де вирішують, як сонце захопити і не дати йому на білому світі з'являтися. Сонячне світло від людей вони хотіли сховати і занурити землю під владу темряви.

Чим небезпечні відьми, і кого сьогодні треба уникати?

В народному уявленні відьми - це злі чаклунки. На вигляд вони - старі баби, в основному худорляві, з кістлявими руками, але іноді і товсті (з тілом, немов діжка). Ніс у них синій, волосся сиве і розпатлане, а під спідницею маленький хвіст. Вони вміють літати, використовуючи для цього господарське начиння (хлібну лопату, помело, ступу, віник, мітлу або кочергу). Наділені відьми магічними здібностями і можуть перетворюватися:

  • у птахів (ворон);
  • у тварин (чорні кішки і собаки, свині);
  • в різні предмети (копицю сіна, голку, клубок шерсті, бочку або мішок).

Людям відьми завдавали шкоди, могли наслати неврожай або засуху, видоїти корову. Перш ніж померти, чаклунка обов'язково повинна кому-небудь свої здібності передати. Бажаючих прийняти такий «дар» було небагато, тому мучилися відьми в страшних агоніях. І тоді застосовували хитрість, залишаючи свої чаклунські вміння на якому-небудь кухонному начинню, яким людина часто користується (тарілка, чашка). Хтось візьметься за такий предмет, і, нічого не підозрюючи, переймає від відьми, яка вмирає, чаклунську силу.

Як захистити себе від відьом і чаклунів?

Щоб захистити себе від відьомського впливу, 26 грудня не можна лаятися, сваритися і лихословити. На тих, хто не послухається, чаклунки можуть накинутися і потягти з собою. А ще в цей день не залишайте за порогом будинку віник, відьми його вкрадуть і сніговий вихор піднімуть.

Як захиститися на роботі?

Якщо ви відчуваєте, що на роботі хтось із колег наділений чаклунськими здібностями, щоранку, виходячи з дому, читайте молитву «Отче наш». Протягом робочого дня зберігайте добрий настрій, посміхайтеся і голосно розмовляйте з іншими співробітниками. Розставте на своєму робочому столі і біля нього побільше кімнатних рослин, оберіг з каменю, який володіє здібностями вбирати негативну енергетику.

Як захиститися вдома?

В будь-якому будинку на вході повинна бути ікона Святої Трійці і Богородиці «Семистрельної». Першу потрібно розташувати таким чином, щоб ви дивилися на образ при виході з будинку. Йдучи, перехрестіться, попросіть захисту, і Свята Трійця буде оберігати вас всюди. Другу ікону треба закріпити так, щоб на неї дивився кожен, хто входить у ваш будинок. Якщо людина прийшла зі злим умислом, то поглянувши на «Семистрельну» ікону Божої Матері, вона розвернеться і піде назад.

Частіше окропляйте всі кути, дверні й віконні прорізи в будинку святою водою.

Надійним захистом від проникнення в житло чаклунів стане встромлений вістрям в поріг сокира або серп.

Носіть постійно натільний хрест, це - найсильніший захист. Ходіть до церкви на служби, дотримуйтеся православних постів.

Народні прикмети 26 грудня

  • Якщо сьогодні сороки по снігу скачуть, значить, незабаром варто чекати потепління.
  • Яка погода на 26 грудня, таким буде весь січневий місяць.
  • Якщо сьогодні дуже сонячно, то в наступні дні погода буде морозною і ясною.
Все буде Україна