«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

27 березня – День Феодорівської ікони Божої Матері, однієї з найсильніших ікон в світі

Феодоровская ікона явила себе в 1239 році. Цей богородичний образ здавна шанується православним світом. Відповідно до церковного переказу, молитви, піднесені до Божої Матері перед цією старовинною іконою і її відомими списками, можуть змінити долю і допомогти в поліпшенні життя.

Історія Феодорівської ікони Божої Матері

Як вже було сказано, ікона явила себе православним людям в далекому минулому, в 13 столітті. Відомо, що образ вийшов з-під пензля апостола Луки, а названий був на честь князя Ярослава Всеволодовича, який здобув у святому хрещенні ім’я Феодор.

Феодорівская ікона Богородиці символічно пов’язана з вельможами, оскільки переходила у спадок від одного правителя до іншого. І тому є підтвердження. У 17 столітті після згасання смути і початку царювання Романових даною іконою благословили на правління царя Михайла. Саме після цієї події була закріплена дата святкування, а ікона знайшла свою популярність і стала широко шануватися звичайними людьми.

На сьогоднішній день святий образ зберігається в Успенському соборі. Кожен бажаючий може прийти і помолитися перед ним Богородиці. Існує думка, що даний лик Божої Матері виступає покpoвителем кpoвних уз і сімейного щастя, оскільки він оберігав царські сім’ї протягом довгих років.

Згідно з історичними зведеннями, Феодоровская ікона дарувала багатьом людям передбачення, оберігала від кaтaклізмів і дepжавних пеpeворотів, зберігала мир і спокій. Вважається, що після щирої молитви перед Феодорівський образом Богородиці можна знайти вихід з важкої життєвої ситуації.

Дата святкування незмінна. Щорічно 27 березня весь православний світ згадує про ті явища, які показали справжню силу ікони, здатну зв’язувати народи воєдино. Феодоровская ікона Божої Матері – це одна з головних церковних реліквій, що збереглися до наших днів.

Священнослужителі закликають віддати данину поваги богородичному образу і відвідати храм, бути присутнім на святковому богослужінні, після якого можна буде оспівати молитву до Богородиці.

Якщо з якоїсь причини у вас не вийде відвідати церкву, обов’язково прочитайте молитви вдома, бажано перед Феодоровскою іконою. Головною церковною традицією дня вважається молитва, присвячена захисту сім’ї і благополуччю близьких.

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна