«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

9 способів втратити вагу без дієт і фізичних вправ

Ми з'ясували, які трюки можна використовувати, щоб схуднути, не обмежуючи їжу, яку ви любите, і не виснажуючи себе вправами.

Коли справа доходить до втрати ваги, ми завжди уявляємо собі жінок, які повинні з'їдати кілограми фруктів і петрушки в перервах між виснажливими тренуваннями. Ну, це правда - важко досягти бажаного результату, якщо не їсти здорову їжу і не робити фізичні вправи. Але, як виявилося, є способи втратити вагу, які не обов'язково вимагають від вас йти в тренажерний зал або змінювати свій раціон, інформує UkrMedia.

Ми з'ясували, які трюки можна використовувати, щоб схуднути, не обмежуючи їжу, яку ви любите, і не виснажуючи себе вправами.

Їжте з червоних тарілок

Це може здатися трохи дивним, але дослідження показують, що люди їдять менше їжі з червоних тарілок, ніж з білих або синіх. Справа в тому, що цей колір пов'язаний із заборонами і є сигналом до зупинки, тому люди інстинктивно їдять менше. Був експеримент, де учасникам давали печиво на червоних, білих та синіх тарілках. Ті, хто отримав червону тарілку, їли набагато менше, ніж інші учасники. І так, вони не їли здорову їжу. Таким чином, ця порада працює тільки в ситуаціях, коли ви їсте нездорову їжу.

Пийте з вузьких і довгих склянок

Ось такий цікавий і науково доведений факт: якщо ви п'єте напої з високих келихів, ви будете пити приблизно на 25-30% менше. Американський вчений Брайан Вансінк пояснює це як оптичну ілюзію, яка обманює мозок. Випробування показали, що навіть професійні бармени більше наливають у низькі та широкі склянки.

Заберіть нездорову їжу з поля зору

Дослідження показали, що якщо люди постійно мають перед очима висококалорійну їжу, вони, швидше за все, важать більше, ніж ті, хто тримає нездорову їжу подалі від себе. Справа в тому, що вигляд смачних (але нездорових) продуктів збільшує почуття голоду і спокуси, що змушує вас більше їсти. Таким чином, переконайтеся, що ви можете бачити тільки здорову їжу вдома.

Їжте більше білка

Коли ви їсте продукти, багаті білком, ви тамуєте голод швидше. Дослідження показали, що 15% збільшення білка в щоденному раціоні допомогло учасникам з'їсти на 440 калорій менше. Через це їм вдалося втратити 4-5 кг зайвої ваги в середньому за 12 тижнів, фактично не обмежуючи їжу.

Продукти, які містять багато білка: м'ясо (куряче і червоне м'ясо), риба, яйця, сир, сир і бобові.

Жуйте м'ятну жуйку, коли відчуваєте легкий голод

Коли ви трохи голодні, і можете купити лише шкідливу швидку їжу, жуйте жуйку, що не містить цукру. М'ятний аромат притуплює функцію смакових рецепторів і відразу ж зникає бажання щось з'їсти.

Додавайте лід до напоїв

Всі продукти, які ми їмо і п'ємо, нагріваються тілом до температури тіла. Цей процес терморегуляції спалює калорії і чим більше нагрівається організм, тим більше калорій спалює. Додайте трохи льоду до напоїв (кава, чай, сік, коктейлі) і випийте їх через соломинку. Холодна їжа також змушує організм спалювати більше калорій.

Спіть більше

Дослідження, опубліковане в 2013 році журналом Nature Communications, показало, що люди, які сплять менше ніж 6 годин на добу, частіше харчуються висококалорійними продуктами і набирають більшу вагу, ніж люди, які сплять більше. Отже, спробуйте спати принаймні 7-8 годин на добу.

Купіть плаття меншого розміру

Купіть нове плаття або нову пару джинсів, які менші на розмір,і повісьте їх десь у вашому будинку, де вони будуть постійно потрапляти вам на очі. Таким чином перед вами завжди буде нагадування про мету, яку ви хочете досягти.

Худніть разом з кимось

Об'єднайтеся зі своїми друзями або приєднайтеся до групи людей, які також намагаються схуднути. Це зробить процес більш корисним. Дослідження показує, що люди, які об'єдналися з іншими людьми, які намагалися схуднути, досягали своєї мети на 20% частіше.

Все буде Україна