«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

А тепер стає зовсім цікаво. Путін закливав Зеленського повернути українське громадянство Саакашвілі

Президент РФ Володимир Путін порадив переможцю виборів президента України Володимиру Зеленському повернути українське громадянство екс-губернатору Одеської області Михайлу Саакашвілі. Про це Путін сказав журналістам, передає ТАСС.

«Що стосується свобод, в цьому сенсі краще почати навіть не з Росії, ні з росіян, а, припустимо, з грузин або з колишніх грузин. Наприклад, було б справедливо повернути український паспорт, людині, який в минулому був грузином, а сьогодні вважає себе українцем, маю на увазі Саакашвілі Михайла Миколайовича », – заявив російський лідер.

На думку Путіна, Саакашвілі був «незаконно позбавлений громадянства» і також незаконно його вислали з України.

«Його слід було б повернути і відновити його в порушені права, так само як і деяких інших громадян України, які були змушені покинути територію країни і виїхати в землі обітовані, рятуючись від переслідувань сьогоднішнього українського режиму», – сказав президент РФ, передає «Інтерфакс» .

Відзначимо, що колишній президент Грузії Саакашвілі був призначений губернатором Одеської області в 2015 році. У той же рік він отримав паспорт громадянина України, проте позбувся його через два роки за указом президента Петра Порошенка.

12 лютого 2018 року Саакашвілі був затриманий в ресторані «Сулугуні» в центрі Києва, після чого його відправили до Польщі на чартерному літаку. Органи влади України пояснили, що це було зроблено в рамках процедури реадмісії, оскільки екс-губернатор, як особа без громадянства, які незаконно перебував в Україні, куди в’їхав у вересні 2017 року через Польщі, що супроводжувалося протистоянням його соратників з прикордонниками і правоохоронцями на кордоні.

Пише - startko.co.ua

Все буде Україна