«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Автокефалія для УПЦ: стало відомо, коли має відбутися Обєднавчий собор

В УПЦ КП сказали, що зроблять все можливе, аби Собор відбувся швидше

Об'єднавчий собор, на якому обиратимуть предстоятеля Єдиної Православної Церкви України, збереться до кінця листопада. Про це в коментарі "5 каналу" повідомив секретар Священого Синоду УПЦ КП Євстратій Зоря.

Власне, новообраному Предстоятелю Константинополь і має передати Томос про створення помісної церкви.

Євстратій Зоря сказав: "Ми хочемо зробити все можливе, щоб собор відбувся швидше. Найближча, до якої хотілося б, це час наступної сесії синоду в Константинополі Вселенської Патріархії – кінець листопада. Ми хочемо провести спільну роботу щоб все відбулося, адже зрештою все залежить від всіх сторін і від Бога".

Нагадаємо, 11 жовтня в Константинополі Вселенський Патріархат, по завершенні Синоду, оголосив своє рішення щодо України. Він продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши Єдину Помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Саме після цього відбудеться отримання предстоятелем Єдиної Помісної Автокефальної УПЦ Томосу як документа.

Джерело

Все буде Україна