«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Били ломом до нестями, труїли газом, забивали ногами: ​Група підлеглих Монастирського піде під суд за катування затриманих

У Києві судитимуть чотирьох поліцейських, які вкрай жорстоко поводилися з затриманими. Прокурори спеціалізованого підрозділу Офісу Генерального прокурора 2 лютого скерували до суду два обвинувальні акти, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу відомства.

Дії поліцейських, які є обвинуваченими у провадженнях, слідчі визнали перевищеннями повноважень. Якщо зловмисників визнають винними у суді, їм загрожує від трьох до восьми років ув'язнення.

Крім того, поліцейським можуть заборонити працювати в органах правопорядка на три роки після закінчення покарання.

Як зазначають в офісі Генпрокурора, одне з проваджень стосується двох київських поліцейських, які фактично катували затриманого. Коли чоловік не чинив опір, правоохоронці нібито до втрати свідомості били його металевим ломом по голові та тулубу. Після цього фігуранти провадження привели потерпілого до тями та продовжили бити ногами та руками, а також заламували чоловіку пальці.

В іншому провадження фігурують патрульні з Кривого Рогу, які знущалися над двома затриманими.

Інспектори поліції били чоловіків ногами та руками, а також заливали їх газом. Один з потерпілих отримав ушкодження середньої тяжкості.

Чи затримали хоча б когось зі зловмисників, а також чи перебувають вони на посаді, в офісі Генпрокурора не повідомили.

Все буде Україна