«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чи можна дарувати постільну білизну, подушки, ковдри і чому потрібно звертати увагу на візерунок

Постільна білизна – поширений подарунок на весілля, ювілей, хороший комплект коштує чималих грошей, так і вдома він завжди стане у пригоді. Традиція дарувати постільні приналежності зародилася в 19 столітті. Вважалося, що кожна молода дівчина повинна мати таке придане.

 

Вважалося, якщо наречена може дозволити собі розкішні комплекти з шовку, які прикрашені вручну, то життя подружжя складеться добре. Ті, хто бідніший, шили білизну з бавовни або льону.

З того моменту з’явилася традиція, актуальна і в наші дні (коли на весілля дарують білизну). У багатьох магазинах навіть є особливі весільні колекції елітної постільної білизни з японського шовку з ручним розписом.

Негативних прикмет, пов’язаних з подарунком немає. Єдине, що його треба приймати з рук людини, якій ви довіряєте, яка не «нашепче» на нього щось перш ніж піднести.

Потрібно бути впевненим, що комплект абсолютно новий. Так як стара білизна (навіть якщо вона кілька разів була почищена в хімчистці), зберігає енергію колишнього господаря. А значить, будь-який можливий негатив перейде новим володарям. Є думка, що віддаючи свої постільні приналежності, ви людині віддаєте своє здоров’я. Тому дарувати можна тільки нові комплекти.

Двоспальний постільний комплект не можна дарувати самотній людині, особливо, яка пережила розлуку або страждає від самотності, тому що не знайшла свою половинку.

Вельми поширена традиція – дарувати білизну на першу річницю одруження, так зване ситцеве весілля. Подібний дар – один з небагатьох, який (згідно з прикметами) варто взяти з рук свекрухи (за народним повір’ями, багато подарунків від неї можуть нести негативну енергетику).

На ситцеве весілля підносити такий подарунок повинна свекруха або теща. На інші свята або річниці комплект постільної білизни сім’ї можуть подарувати найближчі друзі, куми або родичі.

Значення малюнка на комплекті:

квіти, птахи, небо позитивно впливають на енергетику жінки, роблять її сильнішою, мудрішою, стриманішою; чоловічу енергію посилить морська тематика;
притягне благополуччя в сім’ю і достаток постільна білизна з дрібним малюнком;
хижі звірі, особливо в агресивних позах, приносять нещастя і розбрат;
вертикальні лінії роз’єднують людей;
зображення гострих кутів загострюють конфлікти і непорозуміння;
малюнки з інтенсивним рухом (стрибає кінь, рухомий транспорт або тварини) розхитують нерви;
водні пейзажі, краплі, дощ та інші подібні теми забирають фінанси.
Подушка на День народження

Що стосується подушок, з ними пов’язана лише одна негативна прикмета, але жодного пояснення, або підтвердження немає. Предмет як би натякає імениннику на те, що скоро йому доведеться довго лежати в ліжку.

Подібне положення асоціюється з тривалою хворобою. Однак, екстрасенси і біоенергетики наполягають на тому, що прикмета не правдива.

На Русі атрибут був частиною приданого. Обов’язково до подушок, зроблених вручну, робилися наволочки з особливою вишивкою, яка мала захищати рід, молоду сім’ю.

Ковдру до свята

З ковдрою пов’язано лише одне негативне марновірство. Воно свідчить, що між дарувальником і іменинником можуть виникнути розбіжності.

Нейтралізувати дію забобони можна просто. Для цього достатньо за подарунок дати трохи грошей (пару монет).

Як бачите, постільна білизна, подушки, ковдри можу стати хорошими подарунками на День народження, весілля, річницю і будь-яке інше торжество. Важливо, щоб подарунок робився від душі.

Джерело

Все буде Україна