«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чоловік погрожував підірвати школу, якщо історію України не перепишуть

Сьогодні о 08.00 до Лисичанської школи мистецтв увірвався чоловік і заявив, що у нього є бомба та граната і він має намір підірвати школу. Основна вимога зловмисника – аби історію України переписали, розповідає Експрес-онлайн.

"Чоловік увірвався у кабінет директора і вимагав, аби до нього привели людину, яка змогла б переписати історію України. В іншому разі погрожував підірвати школу. На щастя, навчання тут розпочинається о дев'ятій годині, тож дітей у приміщенні ще не було. – розповідає Експрес-онлайн Тетяна Погукай, начальниця відділу комунікації ГУ НП у Луганській області.

– До школи прибули правоохоронці і за лічені секунди знешкодили "підривника". Ним виявився 30-річний мешканець села Титарівка Старобільського району, який, за його ж словами, утік із тубдиспансеру. На запитання поліцейських, де бомба, чоловік відповів, що у кишені, а потім сказав, що у його тілі, уточнив, що в голові. Однак жодних вибухових пристроїв при ньому знайдено не було".

Наразі з чоловіком працюють співробітники слідчо-оперативної групи Лисичанського відділу поліції та фахівці слідчого управління. Надалі перевірять його психічний стан. Факт внесено до ЄРДР за статтею 259 КК України "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності". Порушнику загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Джерело

Все буде Україна