«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

День памяті Блаженної Матрони: чого категорично не можна робити

Про що не можна просити святу Матрону

2 травня відзначається пам'ять блаженної стариці Матрони — Матрони Дмитрівни Никонової, святої православної церкви. Свята Матрона Московська відрізнялася рідкісною добротою, адже вона допомагає всім, чия молитва виходить до неї від чистого серця і світлої душі. Та перш ніж звернутися до святої з проханням, подивіться, яких помилок можна робити при цьому.

Заборони на свято

Не можна звертатися до святої, маючи за душею хоч якийсь "камінь". Якщо ваші помисли не є чистими, і прохання ваше несе за собою принесення комусь шкоди або нотки мстивості, якщо вами рухає заздрість і негатив, не гнівіть старицю. Втім, гнів для Матрони не був характерний, але якщо використовувати її силу в неблагих цілях, можна отримати дуже гостру, хворобливу чи навіть трагічну розплату за це.

Не варто просити Матрону про вирішення ваших особистих проблем - у тому разі, якщо це може принести погіршення чийогось положення. Приклад: не можна просити про матеріальний достаток, якщо він може настати внаслідок чийогось розорення, погіршення положення, інших матеріальних неприємностей.

Не можна просити святу про вирішення особистих справ, якщо цей дозвіл тягне за собою заподіяння кому-небудь шкоди. Приклад: не варто просити про те, щоб до вас пішов з сім'ї чужий чоловік, намагатися зводити рахунки з суперницями. Якщо чужа сім'я руйнується, це сумно, але так буває. Нехай це відбудеться без вашої дієвої участі.

Не можна просити святу про те, щоб вона помстилася за вас і завдані вам неприємності "накликаннями" "відзеркалених" неприємностей на голови ваших недругів. Приклад: ви підозрюєте, що хтось вас "наврочив", втягнув вас в смугу неприємностей і т. п. Ні в якому разі не намагайтеся попросити про те ж, не беріть гріх на душу!

Не можна намагатися обманювати святу, видаючи бажане за дійсне, про те замовчуючи. Приклад: ви говорите, що просите про возз'єднання вашої родини, але замовчуєте при цьому, що самі ведете неправедне життя. Прохання виконуються тільки при повному, чесному покаянні.

Не намагайтеся змінити життя тільки за допомогою доброти і сили святої Матрони. Приклад: припустимо, лікарі визначили, що ваші проблеми зі здоров'ям пов'язані з великою вагою. Але одна справа, якщо ви повні рішучості впоратися з цією проблемою і попросіть святу про підтримку вашого починання, інша - якщо розраховуєте на диво, яке станеться само по собі, без вашої участі.

Якщо ви зрозуміли, що просили Матрону про зле, помоліться і попросіть у неї вибачення, покайтеся, все поясніть. Якщо каяття буде щирим, свята простить вам цей гріх. Якщо ж Матрона виконала ваше прохання, будьте вдячні їй і скажіть молитву.

Джерело:znaj.ua

Все буде Україна