«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дмитро Чекалкін : 200 днів Зеленського. Провал по всіх фронтах. Аби зрозуміти масштаб проблем, наведемо дані

На своїй сторінці в Фейсбук Дмитро Чекалкін зробив допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Микола Княжицький:

Цього року бюджет недоотримав 51 млрд грн.

Аби зрозуміти масштаб проблем, наведемо дані попередніх років: 2015-го — перевиконання на 12 млрд грн, 2016-го — недовиконання на 1 млрд, 2017-го — недовиконання на 3,6 млрд, 2018-го — на 9,2 млрд грн. Навіть двозначних цифр не було.

Старожили Мінфіну стверджують, що такої складної ситуації в держфінансах не було вже років десять, навіть на початку війни й економічної кризи, при нереформованій податковій і корумпованій митниці. Бо нічого не береться з нічого. Безвідповідальні, недосвідчені люди , за спинами яких ховаються олігархи здатні розвалити державу, а не побудувати її. Що вони і роблять.

Mason Lemberg:

За тиждень:

1) випустили беркутівця, що розстрілював Майдан (факт розстрілу не заперечують навіть його адвокати)

2) Відновили на посаді суддю, який забороняв Майдан

3) Спеціально відмінили апеляцію по невинно засуджених волонтерах і військових в справі шеремета і побили в суді військових.

4) СБУ тепер пише листи Привату щоб погоджувати позови проти Бені в міжнародних судах, чим грубо порушує законодавство і виходить за рамки своїх повноважень.

5) Зняли обвинувачення з єфремова.

Сергей Марченко:

Политика по-новому – не прислать прокурора на апелляцию. Для того чтобы оставить подозреваемую в убийстве Павла Шеремета за решеткой.

100% свой прокурор, Рябошапка был на брифинге в МВС и создавал правильную картинку о нацистах-волонтерах. А когда дело дошло до рассмотрения апелляции обвиняемой Юлии Кузьменко, прокурор не пришел. Из-за отсутствия прокурора, суд не рассмотрел апелляцию и волонтер Кузьменко на 2 месяца сядет в тюрьму, чтобы не мешать лепить дело, которое разваливается.

Валерій Прозапас:

Поліція мала притягти за шкірку в апеляційний суд прокурорів, які дали санкцію без доказів тримати людину в СІЗО – а вона навпаки викинула з зали суду підозрювану, захист та свідків. Ворон ворону око не клює, все як завжди. Таке війде в підручники з дискредитації держави. Ну, і всіх можна привітати з фактом знищення права та відновленням мафіозної силової системи.

Віталій Гайдукевич:

Якщо в поліції і нацгвардії служать люди із Гідністю, то після штурму суду над Кузьменко, вони б мали написати рапорт про відставку/розірвали контракт. Якщо… Чорт він і є чорт. Чортівня – не люди.

Карл Волох:

Думаю, інформація, що СБУ вимагає від Привата погоджувати з нею дії проти Коломойського в західних судах – це саме те, чого дуже не вистачало МВФ аби зрозуміти, якими щирими є заяви українського керівництва щодо боротьби з олігархатом і корупцією. Вова, тримай кишеню ширше – гроші від МВФ уже летять.

Голобородько:

Ми вирішили зупинити будівництво шкіл, лікарень, дитсадочків. Все одно люди не подякують. Досвід попередньої влади про це говорить. Ми все врахували і таких помилок більше не повторимо.

Все буде Україна