«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дмитро Гнап вважає, що перед виборами влада кинула пенсіонерам «кістку»

Надбавка до пенсій і монетизація субсидій – це «кістка», яку кинули людям перед виборами.

Про це в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK заявив політик і журналіст Дмитро Гнап.

Відповідаючи на питання глядачки, чому держава лише зараз спромоглася дати людям надбавки до пенсій, Дмитро Гнап зазначив, що, на його думку, такий крок був зроблений «під вибори».

«На жаль, влада ставиться до пенсіонерів не як до людей. Тому надбавку до пенсій, ось ці разові виплати, та монетизацію субсидій грошима людям дають не через те, що їх поважають, не через те, що поважають їхню старість і зусилля усього їхнього життя. Людям просто кидають «кістку» перед виборами, щоб вони проголосували за нинішню владу», – вважає гість програми.

Дмитро Гнап звернув увагу на те, що після виборів пенсіонери уже не будуть отримувати надбавки до пенсій.

«Тому, кидаючи таку «кістку», до людей ставляться, як до собак. І в цьому правда. Влада хоче, щоби ви їй перед виборами трохи послужили», – зауважив політик.

Також Дмитро Гнап заявив, що щороку з державного бюджету України розкрадається щонайменше 300 млрд гривень. А це, зі слів політика, бюджет Пенсійного фонду України.

«Ці гроші розкрадаються різними схемами в енергетиці, у банківській сфері, при будівництві доріг. І ці 300 млрд гривень – це і є обсяг Пенсійного фонду. Тому, якщо б чиновники, якщо б наша влада не крала, пенсії можна було б підвищити вдвічі. Кожного місяця ці підвищені вдвічі пенсії виплачувались би людям. Але ці гроші у людей крадуть і раз на 5 років, зокрема перед виборами, намагаються змести крихти з панського столу. Думаю, люди самі це прекрасно розуміють», – додав Дмитро Гнап.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня перерахують пенсії. Розмір надбавки може скласти більше 1000 грн (якщо пенсія зараз вище 5 тис. грн). Виплати підвищать на 17-20% від розрахункового розміру. Пише - zik.ua

Все буде Україна