«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Дозвіл на проживання по-новому: важлива інформація для українців

В Україні зміняться правила видачі посвідки на проживання

З 1 червня дозвіл буде видаватися у формі ID-карти. Про це повідомляє Politeka.

"Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на проживання і порядок її оформлення і видачі. Постанову прийнято на виконання вимог Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» з метою запровадження оформлення і видачі іноземцям та особам без громадянства дозволу на проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій", — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що дозвіл на проживання, в якому немає безконтактного електронного носія, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 червня 2018 року, діє протягом строку, на який він був виданий.

Нагадаємо, починаючи з другого півріччя 2018 року, всі охочі українці зможуть отримати ID-карту. Зараз це можна зробити тільки при зміні прізвища, втрати паспорта або його псування, а також за бажанням при досягненні 25-річного та 45-річного віку замість вклеювання нового фото. Такі «обмеження» поки діють для того, щоб уникнути ажіотажу та додаткових черг.

Джерело:znaj.ua

Все буде Україна