«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

В Україні введуть ще один тариф на опалення: скільки платитимемо

Українці незабаром оплачуватимуть опалення за двома тарифами: за використані Гкал тепла і абонплату, відповідне рішення вже прийняте, а методика розрахована Національною комісією у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Українці більше з абонплатою не платитимуть. В усякому разі, якщо підприємства при введенні другого тарифу будуть дотримуватися вже ухваленої постанови №377. "При формуванні двоставкового тарифу визначаються планована повна собівартість, витрати на покриття втрат підприємств і планований прибуток від ліцензованої діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії", — зазначено у постанові НКРЕКП.

Постачальники тепла мають розрахувати ціни таким чином, щоб сума, яку за рік українці платять з двома тарифами, не відрізнялася від тієї, що платять за одним тарифом. Тобто взимку витрати на опалення повинні скоротитися.

Розмір абонентської плати залежить від економіки конкретного підприємства, витрат на енергоресурси, утримання інфраструктури, зарплат тощо. Наприклад, у Вінниці, де вже прийняли рішення ввести абонентську плату на тепло, за квартиру у 50 квадратних метрів цілий рік доводиться платити близько 100 грн абонплати.

Джерело

Все буде Україна